Лайм

Як вирощувати петунію, щоб цвіла пишно і густо: поради від знавців садівництва

Подбайте про комфортні умови для ваших квітів

Багато господинь прикрашають свої ділянки на дачах та прибудинкові території різними квітами, які тішать око навесні та влітку. І якщо ви знаєте, що робити з тюльпанами після цвітіння, візьміть на замітку прості поради, як вирощувати петунії. theLime зібрав поради від знавців садівництва, щоб вони цвіли пишно.

Яких простих правил слід дотримуватись, щоб підтримати цвітіння петунії протягом усього сезону?

1. Сонячне світло

Незважаючи на те, що ці квіти можуть рости і розвиватися у невеликому затінку, для них дуже важливі сонячні промені. Чим більше сонця вони одержають, тим довше будуть цвісти.

Їм необхідно щонайменше 8 годин повного сонячного світла щодня. Це дозволяє рослині використовувати процес фотосинтезу, перетворюючи сонячне світло на миттєву енергію.

До речі, петунії можуть витримувати навіть спеку. Вони ідеально підходять для розміщення на широких відкритих майданчиках, куди потрапляє яскраве полуденне сонце.

Фото: pixabay.com

2. Добриво

Петунії повинні постійно отримувати поживні речовини для того, щоб тішити око великою кількістю квітів.

Щоб підтримувати цвітіння петуній, необхідно удобрювати їх кожні 10-14 днів. Але зверніть увагу, що ключовий момент тут – добриво слід вносити у невеликій кількості! Найменші, але більш часті дози краще забезпечують повільне та постійне надходження поживних речовин до рослини.

Для однорічних рослин краще вибрати рідкі добрива. Вони живлять квіти двома способами – через їхнє коріння і через листя. Чудові варіанти: компостний чай, відвар з хробаків та водорозчинні добрива.

Крім цього, необхідно вносити приблизно раз на місяць півсклянки відвару з черв'яків на верхівку рослини – це допоможе доставляти повільні поживні речовини.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників.

3. Правильний полив

Петуніям, особливо в контейнерах та кошиках, потрібен частий полив, щоб вижити і добре рости. Але важливо поливати рослини лише тоді, коли рівень вологості лише починає знижуватися. Занадто багато води може призвести до вогкості коренів та ослаблення рослини.

Якщо листя починає жовтіти, це зазвичай є вірною ознакою того, що коріння рослини, швидше за все, заболочене, і ви занадто часто поливаєте. З іншого боку, якщо листя сухе і скручується, воно, швидше за все, потребує зволоження.

Фото: pixabay.com

4. Простір для зростання

Якщо до середини літа квіти в горщиках починають переростати свої контейнери, їх потрібно пересадити в більші контейнери, щоб вони продовжували рости. Також слід подбати про якісну ґрунтову суміш із хорошим дренажем, а також вибрати контейнер, який принаймні на 25% більше, ніж попередній горщик.

Якщо рослини стали занадто великими, їх можна пересадити у відкритий ґрунт.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як підживити розсаду йодом і в чому користь такого поливу.
  2. Розсада подякує врожаєм: як підживити сіянці цибулевим лушпинням.
  3. Помідори дадуть багатий урожай: рецепт підгодівлі для розсади.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа