Лайм

У цьому районі виріс: Остапчук поділився подробицями удару по рідній Умані

Телеведучий народився і виріс у цьому місті

Володимир Остапчук родом з Умані Черкаської області, по якій російські війська завдали ракетного удару 28 квітня. Окупанти влучили у житлову багатоповерхівку, зруйнували цілий під'їзд і вбили понад два десятки людей, серед яких є діти. Телеведучий, який виріс у цьому мікрорайоні, поділився подробицями трагедії.

У коментарі Славі Дьоміну шоумен розповів, що постраждала дев'ятиповерхівка знаходиться приблизно за два кілометри від батьківського дому. Проте цей мікрорайон Володимир вважає рідним, оскільки часто там був та проводив час. Поруч знаходиться школа, де працює мама Остапчука, а в будинку, в який прилетіла російська ракета, жили його однокласники.

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

"У цьому мікрорайоні я виріс. Там купа моїх однокласників, однокласниць і взагалі знайомих. Цей будинок, куди влучила ракета, досить великий, там 9 поверхів, він [побудований] буквою П, і в ньому, я порахував, десь 4 або 5 мої однокласники жили точно, я туди приїжджав у дитинстві сто разів точно. Я знаю ці двори, знаю ці будинки, це така щільна забудова", - розповів Остапчук у програмі "Слава ПРО".

Читайте також: Після нічної ракетної атаки Володимир Остапчук розповів про батьків в Умані.

Через один будинок від постраждалої багатоповерхівки знаходиться школа, де вчителем початкових класів працює мама телеведучого. Наразі у цьому навчальному закладі організовано штаб для допомоги постраждалим.

Фото: instagram.com/vova_ostapchuk

Остапчук розповів, що у мами в класі навчаються діти, які жили в будинку, який обстріляли окупанти. На щастя ці сім'ї змогли вибігти. У сусідньому класі батьки шукають дівчинку і не знають, жива вона чи ні.

Сам Володимир у дитинстві був у цьому під'їзді, який знищили російські терористи, його він впізнав за фотографіями.

"Я просто дивився на фотки, і це прям той під'їзд, в якому Ваня Тихоновський [однокласник Остапчука] жив. Прямо той під'їзд. Я був у тому під'їзді", - поділився він.

Фото: instagram.com/vova_ostapchuk

Читайте також: Трагедія в Умані: момент удару по багатоповерхівці потрапив на відео.

За словами Володимира, ракетний удар став потрясінням для Умані, оскільки місто знаходиться в центральній Україні - далеко від Києва та лінії фронту.

"Це вперше, напевно, з початку повномасштабного вторгнення, якщо не брати до уваги 24 число [24 лютого 2022 року], коли неподалік Умані був розбомблений один об'єкт, - зазначив шоумен. - Не знаю, куди вони цілили, але потрапили в дуже щільну забудову".

На момент написання матеріалу кількість загиблих після теракту в Умані склала 23 людини, серед них - п'ятеро дітей. Як повідомив "Суспільному" міністр внутрішніх справ Клименко, тіла 22 із 23 загиблих ідентифіковані. З'ясувалося, що загинули 5 дітей: двоє хлопчиків (1,5 роки та 16 років) та три дівчинки (8, 11 та 14 років). Безвісти зниклою вважають одну жінку.

Читайте у репортажі "Апострофа", як живе Умань після ракетного удару.

Новини на тему:

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували