Лайм

Олена Зеленська разом із королевою Нідерландів взяла участь у заході в Амстердамі: фото

Проект першої леді реалізовано ще в одному музеї

Олена Зеленська після зустрічі з лауреаткою Нобелівської премії миру запустила україномовний аудіогід в амстердамському Rijksmuseum. Це вже 65-й аудіогід у рамках проекту першої леді України, в якому українською мовою говорять провідні пам'ятки світу.

Презентація аудіогіду в Амстердамі відбулася у присутності королеви Нідерландів Максими. Олена Зеленська до заходу долучилася в онлайн-форматі.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"У присутності Її Величності Королеви Максими запустили сьогодні в цьому закладі український аудіосупровід. Так з'явився ювілейний, 65-й, аудіогід проекту з українізації провідних пам'яток світу", - розповіла перша леді в Instagram.

Читайте також: Королева Нідерландів приїхала на Кариби в українській сукні-вишиванці: фото.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Rijksmuseum - найбільший музей Нідерландів та один з найвідоміших у всьому світі. За словами Зеленської, щонеділі Рейксмузеум організовував безкоштовні екскурсії для українців, а з 25 травня - він офіційно заговорить українською.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Окрім цього, напередодні Посольство України у Фінляндії запустило україномовний аудіогід на острові-фортеці Суоменлінна – одній із найбільших туристичних локацій Фінляндії.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Перша леді розповіла, що коли ця морська фортеця була військовим об'єктом, тут служило багато українців та проживала українська акторка Марія Заньковецька, котра була дружиною офіцера.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Навіть під час ворожих атак на власні музеї та пам'ятки – Україна продовжує говорити до світу мовою історії та культури. Вдячна нашим посольствам у світі за постійну підтримку проекту", - зазначила Олена Зеленська.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Минулого місяця перша леді України відвідала у Польщі музей Варшавського повстання, де представила оновлений аудіогід українською мовою.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Навчає і підказує: Ірина Горова висловилася про стосунки Потапа з 16-річним сином

Ірина Горова назвала Потапа чудовим батьком та розповіла, що він має хороші стосунки із сином Андрієм

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Євгенія Власова розповіла, чому зникла із шоу-бізнесу - співачка заявила, що їй потрібно було зробити паузу через обставини у житті

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ірина Сопонару і її обранець Ріс одружилися - акторка показала весільні кадри - що відомо про її особисте життя