Лайм

Кока-кола допоможе позбутися попелиці на городі: як її використовувати

Переваги цього засобу знають не всі

Вирощуючи на городах та прибудинкових ділянках овочі, ягоди, фрукти і квіти, багато людей намагаються обійтися без агресивних інсектицидів. Колорадського жука, хрестоцвіту блішку та інших шкідників господарі воліють проганяти натуральними засобами. Один із таких лайфхаків опублікувала газета "Вісті Ковельщини".

Фото: pexels.com

Боротися з попелицею та мурахами на грядках допоможе кока-кола. Цей напій містить ортофосфорну кислоту, яка згубно впливає на них і заважає харчуватися соками рослини.

Щоб приготувати розчин кока-коли проти попелиці, потрібно в 7 л води влити 2 л напою, попередньо випустивши з пляшки газ. Обробляти таким засобом можна кущі, плодові дерева та рослини, які вже відцвіли. Поки суцвіття не сформувалися, робити це не варто, інакше пелюстки можуть склеїтися.

Читайте також: Простий засіб із аптеки врятує капусту від білокрилки – шкідники не знищать урожай.

Фото: pixabay.com

Також кока-кола може стати ефективним засобом проти слимаків у саду. Ці шкідники псують листя та плоди, але не можуть встояти перед солодким ароматом коли. Вони сповзаються до пастки з напоєм, а ортофосфорна кислота стає їм смертельною їжею.

Деякі дачники використовують кока-колу для боротьби із колорадським жуком. 2 л напою розводять у 7 л води, а потім обробляють кущі картоплі, томатів чи баклажанів.

Кажуть, кола може захистити врожай і від фітофтори – паразита картоплі та інших пасльонових культур. 250 мл напою змішують із 500 мл кефіру або молочної сироватки, після чого обприскують рослини. Тонка плівка, яка утворюється на листі та стеблах, захищає рослини від бактерій. Знавці рекомендують повторювати таку обробку у липні, кожні 7-10 днів з початку місяця.

Раніше ми розповідали, чим обробити щавель від шкідників. Деревна зола, лушпиння цибулі та інші натуральні засоби допоможуть вирішити проблему.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також