Підживлення - важливий етап у технології вирощування культур, який потребує певних знань. Щоб отримати багатий врожай овочів і зробити їх смачнішим, важливо знати, які добрива підходять тій чи іншій рослині. Наприклад, огірки люблять дріжджі та молоко, для солодкості помідорів використовують попіл, а буряк удобрюють сіллю. Розповідаємо, як використовувати сіль для підживлення буряків, щоб овочі були солодкими.
Як зробити сольовий розчин для підживлення буряків
Щоб збільшити вміст цукру в коренеплодах, грядки з буряком потрібно тричі удобрити розчином з кухонної солі протягом усього вегетаційного періоду. Сольове добриво для поливу готується у таких пропорціях:
- кухонна сіль – 10-15 г.;
- вода – 10 л.
Вносіть таку підгодівлю з розрахунком 5 л на 1 кв.м. Буряк після такого добрива стане надзвичайно солодким.
Ще один варіант підживлення - сіль та деревна зола. Для приготування розчину вам знадобиться:
- сіль – 1 ст.л.;
- деревна зола (просіяна) - 2 склянки;
- тепла вода – 10 л.
Розчиніть сіль та золу в теплій воді та полийте грядки з буряком.
Читайте також: Молочна сироватка – гарне добриво та захист для рослин: як її застосовувати.
Також на солодкість коренеплодів впливає бор. Щоб внести цей мікроелемент у ґрунт у серпні буряк підживлюють добривом, що містить бор та марганець. Щоб його приготувати, візьміть:
- бор – 1 ч.л.;
- марганець – 1 ч.л.;
- вода – 10 л.
Змішайте всі інгредієнти та полийте міжряддя (2 л на 1 погонний метр). Потім одразу полийте звичайною водою.
Бор, марганець та багато інших мікро- та макроелементів, у великій кількості містяться в деревній золі. Вносити її можна з розрахунку 1/2 склянки на погонний метр разом із землею. Після цього грядки поливають водою.
Раніше ми розповідали, чим поливати перець, який не цвіте після висадки у відкритий ґрунт.