Лайм

Ґрета Тунберг посміялася над запитанням про роботу ООН на затопленій Херсонщині

Дівчина взяла участь в акції протесту перед будівлею ООН у Німеччині

Шведська екоактивістка ҐретаТунберг, яка закликала покарати Росію за екоцид на Херсонщині, прокоментувала реакцію ООН на спричинену росіянами катастрофу. Коли дівчину попросили оцінити роботу організації в Україні після теракту, вона розсміялась.

"Не дуже високо її оцінюю, але так", - сказала Тунберг. "Найвідоміша екоактивістка світу поржала з запитання про оцінку роботи ООН на Херсонщині", - висловився про ситуацію український волонтер та екоактивіст Олександр Науменко на своїй сторінці в Twitter.

Тунберг взяла участь в акції перед будівлею ООН у місті Бонн у Німеччині, яку проводили, щоб ще більше привернути увагу до злочинів Росії в Україні. Саме на цьому мітингу дівчина висміяла роботу організації. Вона також наголосила, що за теракт на Каховській ГЕС відповідальна не лише країна-терористка РФ, але й увесь світ:

"Ця відповідальність лягає на решту світу, який є свідком цих жахливих подій. І не в останню чергу на Росію, яка вчиняє все це. Дії Росії абсолютно жахливі".

Читайте на тему: Каховська ГЕС відновленню не підлягає: скільки часу і грошей знадобиться на будівництво нової.

Окрім того, дівчина пояснила, що прийшла на акцію протесту, щоб продемонструвати солідарність з українцями та нагадати, що вони не самі борються з російським агресором.

"Це акція для України, проти вторгнення Росії і злочинів, які вона коїть. Усе, що я можу сказати українцям: ми підтримуємо вас, ми поруч, ми бачимо усе, що відбувається. Увага усього світу нині прикута до України та Росії. Ми не будемо мовчки стояти осторонь. Будьте сильними, ми з вами солідарні", - сказала захисниця природи.

Фото: Getty Images

Нагадаємо, 6 червня, у день підриву загарбниками Каховської ГЕС, на офіційному акаунті ООН у Twitter опублували пост про "день російської мови". У той час як про підірвану станцію представники міжнародної організації вирішили не згадувати.

Офіційно ООН відреагувала на трагедію лише 9 червня. Низка держав в ООН, включно з партнерами України у Раді Безпеки та країни Євросоюзу, висловила "рішуче засудження" обстрілів, які здійснювали російські військові на Херсонщині під час евакуації місцевих жителів.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни