Лайм

Зірка фільму "Добуш" прочитає Радіодиктант національної єдності-2023: коли він відбудеться

Масштабний флешмоб проведуть у День української мови

27 жовтня у День української писемності та мови відбудеться Радіодиктант національної єдності. Щорічну акцію, присвячену популяризації української мови та грамотності, проведуть у 23-й раз.

"Суспільне" повідомляє, що 27.10. 2023 року об 11:00 Радіодиктант транслюватиметься у прямому ефірі "Українського Радіо", "Радіо Культура", на телеканалі "Суспільне Культура" та YouTube-каналі "Українського Радіо".

Читайте також: Де в Європі українську вивчають як другу і іноземну в школах: названо країну.

Текст для Радіодиктанту у 2023 році написала поетеса, письменниця та перекладачка Катерина Калитко, а прочитає його актор Олексій Гнатковський, який зіграв Івана Довбуша у популярному фільмі "Довбуш". Мовознавиця і докторка філологічних наук Лариса Масенко займеться методичною роботою над диктантом.

Фото: "Суспільне"

"Ми проводимо Радіодиктант національної єдності вже 23-й рік поспіль. Проводимо його не для перевірки знань, а для об'єднання всіх українців, усіх хто знає та поважає українську мову: як в Україні, так і за її межами, - розповів диктор і генеральний продюсер Українського Радіо Дмитро Хоркін. - Де б ви не були і чим би не займалися, якщо ви можете знайти час та безпечне місце – долучайтеся до найбільшої унікальної акції єднання на всіх континентах світу".

У 2022 році Радіодиктант відбувся 9 листопада, всупереч російським ракетним атакам та відключенням електроенергії. Понад 30 тисяч людей надіслали свої тексти на перевірку в електронному вигляді, майже 10 тисяч надіслали паперові листи. Цього року дата змістилася на 27 жовтня, оскільки День української писемності і мови, приурочений до дня пам'яті Нестора Літописця, за новим церковним календарем припадає саме на цю дату.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото