Лайм

Лишив слід і на мені: Наталка Денисенко розповіла, як Голодомор вплинув на її родину

І нагадала про традицію запалити свічку

25 листопада Україна відзначає День пам'яті жертв голодоморів та вшановує 90-ті роковини Голодомору 1932–1933 років. Наталка Денисенко розповіла, що голод торкнувся й її родини.

На особистій сторінці в Instagram акторка родом з Чернігова поділилася, що її бабуся Уляна пережила Голодомор. Тому Наталка знає всі ці страшні історії з перших вуст. "Голод… Мій рід пережив це. Історії, коли діти їли листя, ще не найстрашніші, на жаль", - написала артистка.

Читайте також: Рада Європи визнала Голодомор геноцидом українського народу.

Фото: instagram.com/natalka_denisenko

За словами Денисенко, Голодомор залишив слід на всій її родині, і на ній в тому числі.

"Коли я була маленька, бабуся вранці вставала, топила піч і пекла млинці, хліб, каші, борщ - була купа їжі, і вона дуже переживала, коли хтось із онуків погано їв", - розповіла вона.

Потім "культ їжі" перейшов до її мами, а згодом й до сім'ї Наталки.

"Такий слід на все життя, він лишився і в моєї мами і в мені. Бо завжди коли хтось приходить в гості, чомусь найголовніша думка це нагодувати і пригостити чимось смачним", - сказала Денисенко, назвавши це "родовою травмою".

Фото: instagram.com/natalka_denisenko

Акторка закликає не забувати цї страшні події і розповідати про геноцид українського народу своїм дітям, оскільки зараз історія повторюється. Наталка нагадала, як росіяни морили голодом українців в окупації.

"Коли я була підлітком складно було уявити, що таке було можливо, але після повномасштабного росіяни таке робили і в 21 столітті – морили людей голодом на окупованих територіях", - зазначила вона.

Наталка Денисенко також нагадала про традицію у День пам'яті жертв Голодомору. Цього дня потрібно запалити свічку і поставити її на вікно як символ пам'яті про безневинних жертв. "Запаліть сьогодні свічку в пам'ять про жертв Голодомору", - закликала українська акторка.

Фото: pixabay.com

25 листопада Київ зазнав наймасовішої атаки ЗС РФ з початку повномасштабного вторгнення. "Апостроф" показав ексклюзивні кадри з місць падіння уламків БПЛА і розповів про наслідки нічних обстрілів.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували