Лайм

Зірка серіалу "Секс у великому місті" Синтія Ніксон оголосила голодування на підтримку Сектора Гази

Раніше знаменитість балотувалася на пост мера Нью-Йорка

Виконавиця ролі Міранди у популярному серіалі "Секс і місто" Синтія Ніксон закликала президента США Джо Байдена зупинити віну між Ізраїлем та ХАМАСом, які, нагадаємо, за посередництва Катару домовилися про 4-денне припинення вогню та звільнення 50 заручників. Акторка влаштувала протест, на знак якого оголосила про голодування.

Відповідну заяву знаменитість зробила, знаходячись біля Білого дому 28 листопада. "За останні сім тижнів було вбито майже 15 000 палестинських мирних жителів, 70 % з яких — діти і жінки. Це безпрецедентний випадок. Це більше людей, ніж було вбито США і їхніми союзниками за 20 років війни в Афганістані", - заявила Ніксон, передає видання The Independent.

Читайте також: ХАМАС відпустив першу партію заручників: що відомо про українців.

Фото: Getty Images

Голодуванням Ніксон хоче звернути увагу на те, що палестинців теж морять голодом, чимало з них знаходяться на межі голодної смерті. "Мій син попросив мене використати голос, який я маю, щоб наголосили якомога голосніше, що "ніколи знову" означає ніколи знову для всіх. Мені набридли пояснення людей, що жертви серед цивільного населення - це звичайне явище у війні. У цих цифрах немає нічого звичайного. У цих смертях немає нічого звичайного", - сказала акторка. Також вона додала, що двоє з її дітей є євреями, а їхні бабуся та дідусь пережили Голокост.

Виданню The Guardian відома акторка сказала, що зможе перервати голодування заради робочих обов'язків. До неї долучилися п'ять представників штатів США.

Читайте на тему: Біля берегів Ємену захоплений ще один корабель: до чого тут Ізраїль.

Фото: Getty Images

Ніксон також звинуватила адміністрацію Байдена в тому, що вона діє "занадто повільно" у питанні порятунку життів і звернулася до президента з особистим проханням:

"Я хотіла б звернутися з особистим проханням до президента, який сам пережив таку руйнівну особисту втрату, перейнятися тим співчуттям, яким він так добре відомий, подивитися на дітей Гази і уявити, що вони його діти".

Нагадаємо, в середині листопада стало відомо, що ЦАХАЛ у ході наземної операції завершив захоплення західної частини та порту Газа. Військові Ізраїлю знищили десять шахт тунелів та чотири споруди, які використовували терористи. Детальніше про перебіг війни між Ізраїлем і терористичним угруповуванням ХАМАС - читайте тут.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували