Лайм

"Покарали" за "фейки" про російську армію: у Москві заочно заарештували співачку Джамалу

Також зірку оголошено в міжнародний розшук

Українську співачку Джамалу у Москві заочно заарештували у справі "про поширення фейків про російську армію". Це сталося через кілька днів після того, як виконавицю оголосили у розшук у країні-агресорці.

Відповідну новину повідомляють російські пропагандистські ЗМІ, посилаючись на заяви московської прокуратури. Причиною заочного арешту нібито стало те, що у квітні минулого року знаменита українка виклала на своїй сторінці у соцмережах запис, який містив так звану "хибну інформацію" про дії військ РФ на території України.

Читайте також: Занесли до бази розшуку: Машу Єфросиніну в РФ визнали терористкою.

Фото: скриншот

"4 квітня 2022 року Джамаладінова, перебуваючи за межами Російської Федерації, керуючись мотивами національної ненависті та ненависті щодо соціальної групи "військовослужбовці Збройних Сил Російської Федерації", опублікувала на своїй публічній сторінці запис, що містить свідомо неправдиву інформацію про дії ЗС РФ у ході проведення операції", - пишуть пропагандисти.

Також росіяни зазначають, що батьки зірки, Алін Джамаладінов і Галина Томасян, досі проживають у в окупованому Криму, де нібито заробляють на туристах. За словами пропагандистських російських джерел, батьки співачки мають власний готель у Алушті. "При цьому незрозуміло, як батько виконавиці веде готельний бізнес, оскільки він не має ні ІП, ні юридичної особи", - бідкаються громадяни РФ.

Окрім оголошення у розшук та заочного арешту, Джамалі також заборонили в'їзд до Росії на 50 років. "Чесно кажучи, мене нічого не дивує. Це той самий метод, який використовує російська пропаганда. Брехня, брехня, брехня... Це такий стрес для моєї сім'ї, для моїх батьків, дітей. І я хвилююся за них", - коментувала подібні вибрики росіян артистка.

Читайте на тему: Де зараз Іван Дорн і що він говорить про війну після заборони в'їзду до Росії.

Фото: instagram.com/jamalajaaa

Нагадаємо, Джамала народилася в Оші Киргизької РСР у родині кримського татарина Аліма Джамаладінова та вірменки Галини Тумасової (Тумасян). Незабаром родина переїхала до Мелітополя, а наприкінці 1980-х років - до села Малоріченське, що під Алуштою. Зростала майбутня зірка в родині музикантів - мати працювала викладачем у музичній школі, а батько - диригент за освітою.

У грудні 2021 року в одному з інтерв’ю Джамала розповіла, що її батьки не живуть разом. Мати залишилася в анексованому Росією Криму, а батько – за словами зірки, на той момент жив разом із нею. "Маму дуже давно не бачила, а батько зараз зі мною. Він переніс операцію. Мама зараз не може приїхати, бо має проблеми зі здоров'ям. І за новими правилами перетину кордону все це дуже складно", - говорила українка кілька років тому.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину

Шанси України на перемогу в "Євробаченні-2024" знову підвищилися: новий прогноз букмекерів

Прогнози букмекерів щодо переможця Євробачення-2024 - аlyona аlyona і Jerry Heil опинилися на третьому місці з ймовірністю 13% - таблиця

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні