Лайм

Трагічний ранок: Олена Зеленська відреагувала на ракетний удар по Чернігову

Перша леді висловила співчуття сім'ям загиблих та постраждалих

Вранці 17 квітня терористична Росія вдарила трьома ракетами по Чернігову. Окупанти цинічно націлили свої повітряні цілі в місця з великим скупченням людей. Внаслідок ракетного удару загинули та поранені мирні жителі. Олена Зеленська прокоментувала трагічний ранок, якого, за її словами, можна було б уникнути, якби Україна мала достатню кількість систем протиповітряної оборони.

На момент публікації допису першої леді було відомо про 10 загиблих та 20 поранених містян. Станом на 13 годину кількість загиблих зросла до 13 осіб. Травми різного ступеня отримали понад 60 осіб, з них дві дитини. Рятувальні роботи продовжуються.

Читайте також: "Під стіну, лягайте!" Пацієнти чернігівської лікарні показали відео удару ракетами РФ.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Трагічний ранок у Чернігові, де росіяни влучили ракетою в будівлю готелю. Ще два десятки постраждалих під завалами. Цинічний терористичний злочин, який могла запобігти додаткова система ППО. Мої співчуття рідним та близьким", - написала дружина Володимира Зеленського на своїй сторінці в соцмережі Х (Twitter).

Фото: twitter.com/ZelenskaUA

Не залишив поза увагою російську атаку на Чернігів й президент України. На своїй сторінці в Instagram Володимир Зеленський показав наслідки "прильотів" і вкотре наголосив на важливості підтримки західних партнерів.

Фото: instagram.com/zelenskyy_official

"На жаль, кількість загиблих може зрости. І цього не було б, якби Україна отримала достатньо засобів ППО та якби рішучість світу в протидії російському терору теж була достатньою, - підкреслив президент. - Терористи здатні ламати життя лише тоді, коли спочатку їм вдається залякати тих, хто здатен зупинити терор і захистити життя. Рішучість має значення. Підтримка має значення. Української рішучості достатньо. Потрібна достатня рішучість партнерів і достатня підтримка, яка її відображатиме".

Фото: instagram.com/zelenskyy_official

Повітряна тривога пролунала у Чернігові о 8:49. О 9:00 місцеві жителі почули гучні вибухи. Пізніше місцева влада повідомила, що росіяни влучили в будівлю готелю в густонаселеному районі міста. Також ушкодження отримали лікарня, заклад вищої освіти, багатоповерхові будинки та автомобілі.

Фото: instagram.com/zelenskyy_official

У ДСНС повідомили, що в результаті російської ракетної атаки на Чернігів попередньо загинули 13 людей і понад 60 осіб отримали травми. З-під завалів врятовано 3 людей. Серед потерпілих – двоє дітей. Під завалами частково зруйнованої будівлі, ймовірно, продовжують бути люди.

У серпні 2023 року Росія завдала ракетного удару по Драмтеатру в центрі Чернігова.

Новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня