RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Росія вдарила ракетами по центру Чернігова, є вбиті і багато поранених

У середу вранці, 17 квітня російські окупанти вчергове ударили по Чернігову - є загиблі, багато поранених, розтрощені автівки та будівлі.

Про це повідомляє Голова Чернігівської обласної державної адміністрації В'ячеслав Чаус.

За його словами, ворог завдав трьох ракетних ударів майже по центру міста.

"Є загиблі цивільні, є багато поранених. Зараз працюють рятувальники, медики. Надається вся необхідна допомога. Створений штаб, буде надаватися вся необхідна допомога. Вся детальна інформація згодом. росія – терорист! Терористи мають бути знищені!", - написав він у Telegram-каналі.

Зазначається, що станом на 10 годину відомо про чотирьох загиблих.

Також В'яечлав Чаус закликав небайдужих здавати кров для поранених. Він наголосив, що особливо потрібна кров з негативним резус-фактором.

Читайте також: Ворог вдарив балістикою по Одесі і Кривому Рогу: перші подробиці

На опублікованих відео вибиті вікна у новобудові, пошкоджені авто й купи уламків. На іншому відео видно, як люди дивляться на місце влучання після однієї ракети, де в небо підіймається стовп чорного диму. Як раптом над ними пролітає ще одна ракета - місцеві мешканці падають на землю та закривають голови руками.

За словами мера міста Олександра Ломако, в районі, де були прильоти, відключили всі комунікації.

"Ми в цьому районі відключили всі комунікації: світло, газ. Для того, щоб не було ще більших руйнувань", - заявив він. Ломако додав, що атаковані були соціальні об'єкти, не пов'язані з критичною інфраструктурою.

Нагадаємо, сигнали повітряної спершу пролунали у Києві та області о 8:50 годині. Далі про небезпеку попередили жителів Чернігівської, Сумської, Полтавської, Черкаської та деяких інших областей. Ближче до дев'ятої години зафіксували швидкісні повітряні цілі через Сумщину на Чернігівщину - припускали, що летить дві ракети. Окрім цього, ракети летіли на Київщину та столицю. Вже о 9 годині місцеві жителі Чернігова повідомили про три гучні вибухи. Після цього у повітря піднявся густий стовп диму.

Раніше ми публікували нові подробиці "бавовни" в Джанкої.

  • Вас може зацікавити:

ЗСУ повернули свої позиції під Авдіївкою, росіяни мали успіх на кількох напрямах – звіт ISW

Росіяни намагалися штурмувати на кількох напрямках, за добу на фронті 68 бойових зіткнень

ЗСУ відправили до Кобзона свіжу партію: Генштаб оновив дані про втрати РФ