Лайм

Вихідний, церковне свято, центр міста: Дорофєєва відреагувала на удар по Чернігову

Співачка та інші зірки висловили співчуття сім'ям загиблих

У суботу, 19 серпня, країна-терористка Росія завдала ракетного удару по Чернігову. Росіяни цинічно обстріляли центр міста у свято Преображення Господнього, коли сотні людей з освяченими кошиками гуляли у вихідний святковий день. Ворожа ракета поцілила у Драмтеатр, де торік виступала Надя Дорофєєва. Співачка відреагувала на трагедію.

Читайте також: У Чернігові знищено Драмтеатр: відео моменту влучення та всі подробиці.

На особистій сторінці в Instagram артистка опублікувала коротке відео очевидців, зняте в момент влучання російської ракети у театр, та фото наслідків "прильоту".

"Черговий терористичний акт проти мирного населення. Вихідний, церковне свято, центр міста. Сотні людей навколо. Чернігівський музично-драматичний театр, де минулого року був мій концерт. Один із найемоційніших у турі. Ми досі не знаємо офіційних даних скільки загиблих, але за кожне життя вони горітимуть у пеклі. Мої співчуття всім, хто постраждав та сім'ям загиблих. Чернігів 19/08/23", - написала Дорофєєва.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від DOROFEEVA (@nadyadorofeeva)

Вибух у Чернігові пролунав близько 11:30. Внаслідок атаки армії РФ на місто є загиблі і постраждалі. Спочатку попередньо повідомили про 5 загиблих та 37 поранених, пізніше стало відомо, що кількість жертв зросла до 7. У лікарні померла 6-річна дівчинка, ще тіло однієї жінки виявили пізніше, повідомив голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус. За медичною допомогою звернулося 90 поранених. З них 10 поліцейських та 12 дітей. Госпіталізовано 25 людей.

Леся Нікітюк, яка знімала "Ле маршрутку" у Чернігові, також відреагувала на ракетний удар.

"Чернігів. Ворожа ракета, посеред білого дня, та ще й у таке свято. Прокляті терористи продовжують вбивати... мої співчуття сім'ям постраждалих, близьким та рідним усіх загиблих. Тримайся Чернігів. Тримайся Україна", - написала телеведуча і показала зруйновану будівлю Драмтеатру.

Фото: instagram.com/lesia_nikituk

Не залишилася осторонь й Настя Каменських, яка нещодавно була у місті з концертом.

"Чернігів. Субота. Ранок. Ракета… Постраждали площа, драмтеатр, де нещодавно в мене був концерт, та інші будівлі. Те, що лише миттю тому було повним життя і щастя, перетворилося на руїни, втрату та біль. Звичайний день перетворився на справжню трагедію. Є загиблі та пораненні…Серед постраждалих є діти. Це неможливо боляче…Мої співчуття тим, хто втратив рідних", - написала співачка.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація NK | Nastia Kamenskykh (@kamenskux)

На трагедію у Чернігові також відреагували Христина Решетнік, Тарас Цимбалюк, Ектор Хіменес-Браво, Марина Боржемська та інші знаменитості.

Також 19 серпня стало відомо, що під час виконання бойового завдання на фронті загинув актор Олексій Хільський.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа