Лайм

Померла французька акторка Анук Еме - зірка фільму "Чоловік і жінка"

Їй було 92 роки

18 червня у Парижі померла видатна французька акторка Анук Еме. За свою більш ніж 70-річну кінокар'єру зірка знялася у 74 фільмах і серіалах, за які здобула престижні нагороди.

Трагічну звістку у своєму Instagram повідомила її донька Мануела Папатакіс. "Разом з моєю дочкою Ґілеад і онукою Милою ми з глибоким сумом повідомляємо про смерть моєї мами Анук Еме", - написала вона, додавши, що останні хвилини життя своєї знаменитої мами провела поряд з нею.

Читайте також: Солістка з великим досвідом: заслужена артистка України померла у віці 44 років.

Анук Еме у молодості Фото: instagram.com/manuelapapatakis

На момент смерті акторці було 92 роки. Як зазначили у місцевому виданні Le Monde, Анук Еме не любила, коли говорили про її вік.

"Будь ласка, давайте не будемо говорити про мій вік. Нікого це не хвилює", - говорила артистка у 2012 році.

Анук Еме (справжнє ім'я – Ніколь Франсуаз Флоренс Дрейфус) народилася 27 квітня 1932 року в Парижі у сім'ї акторів. Її дебют у кіно відбувся у 13-річному віці, проте популярність і слава прийшли набагато пізніше.

Талановиту акторку помітив кінорежисер Федеріко Фелліні і запросив її зніматися у свої знамениті фільми "Солодке життя" та "Вісім із половиною". Також Анук Еме зіграла у картині Жака Демі "Лола", де виконала головну роль.

Одна з найвідоміших робіт акторки - фільм "Чоловік і жінка". Роль Анни принесла їй цілу низку нагород, зокрема "Золотий глобус" за найкращу жіночу роль, премію BAFTA і номінацію на "Оскар". За роль у фільмі "Стрибок у порожнечу" Анук Еме була відзначена призом Канського фестивалю.

Анук Еме на Каннському кінофестивалі у 2007 році Фото: Wikipedia

Анук Еме була заміжня тричі. Чоловіками акторки були кінорежисер Ніко Папатакіс, музикант П'єр Бару і актор Албьєрт Фінні. У атистки залишилася 72-річна донька Мануела Папатакіс, теж акторка, а також онучка Ґілеад і правнучка Міла.

У лютому від онкологічної хвороби померла зірка серіалу "Клон" Жандіра Мартіні.

Новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Вєрка Сердючка раптово скасувала виступ на фестивалі

Вєрка Сердючка не виступатиме на фестивалі ATLAS UNITED 2024 - команда Андрія Данилка назвала причину скасування виступу

Племінник Ольги Сумської відповів, чи порозумівся з акторкою після конфлікту в мережі

Український актор В'ячеслав Хостікоєв розповів, чи порозумівся зі своєю тіткою Ольгою Сумською після його інтерв'ю про Антоніну Паперну в Москві

Це боляче: акторка і дружина військового звернулася до чоловіків, які веселяться в тилу

Акторка театру та кіно Євгенія М'якенька засудила чоловіків, які дозволяють собі виставляти напоказ безтурботне життя, поки інші воюють