Лайм

Сенцов "наїхав" на Сергу: режисер пояснив різницю між ним та іншими бійцями "культурного фронту"

Ексв’язень Кремля нагадав про минуле бійця, який раніше виступав в РФ

Колишній російський політв’язень Кремля, громадський активіст, режисер та військовий Олег Сенцов обурився, що його ставлять в один ряд з бійцями, які після 2014 року виступали з концертами у Москві та в окупованому Криму.

Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

У розмові режисер не повідомив, кого саме має на увазі, проте очевидно, що йдеться про співака та військовослужбовця Колю Сергу, адже влітку 2015 року був ведучим музичного фестивалю у Криму, хоч сам в інтерв’ю говорив, що не визнавав анексію кримського півострова.

"У нас є співаки, які після анексії Криму їздили в Крим з концертами, які там виступали, вітали кримський народ з поверненням у рідну гавань, їздили в Москву, давали концерти там після 2014 року. А потім 2022-й, вони одягли піксель, сказали, що ми зараз за Україну, і десь на "культурному фронті" на балалайках грають", - повідомив він.

Режисер вважає, що свого часу відбував покарання, коли інші "діячі культури" в окупованому Криму заробляли гроші.

"Нас ставлять в один ряд. От, дивіться, він і Сенцов гребуть на "культурному фронті", які молодці, виходить. У які ворота це залазить, скажи мені? Люди в Криму отримували гроші, кричали "Слава Росії", а я сидів у цей час у тюрмі - і нас ставлять в один ряд: "Митці, які захищають Україну", - обурився Сенцов.

Водночас вважає, що не всі росіяни заслуговують осуду: ті, хто мають таку ж думку, як більшість українців, необхідно зараховувати в ряди друзів.

Раніше ми писали, що український режисер та командир штурмової роти в 47-й бригаді Сенцов разом з побратимами "доштурмували необхідну ділянку".

Новини партнерів

Читайте також