Торт без випічки - один з найпопулярніших запитів. Не завжди є час займатися цим тривалим процесом. Одним з таких варіантів є торт "бите скло", до основи якого входять сметана та желе.
Желейний десерт такого плану готується без випічки і подається на стіл у різних інтерпретаціях. Сметана у поєднанні з різнобарвним желе виглядають привабливо та апетитно. Це завжди яскрава і смачна прикраса для вашого столу. The Lime згадав простий покроковий рецепт, який допоможе приготувати торт без особливих зусиль і великих знань в кулінарії. А по часу це займе не більше години.
Отже, спершу визначимося з необхідними інгредієнтами. Вони також дуже прості, і знайти їх не буде складно. Для приготування торта нам знадобляться:
- Сметана 15% (500 г)
- Желатин (3 ст. Ложки)
- Цукор (100 г)
- Желе (2 пакети)
- Пластикові стакани (до 10 штук)
А тепер давайте приготуємо ваш десерт. Для цього дотримуйтеся наступних кроків:
Крок 1: У будь-якій зручній посудині замочуємо желатин водою. Ретельно перемішуємо і залишаємо його рости на 10-15 хвилин.
Крок 2: Поки мокне наш желатин, готуємо желе. З пакети висипаємо його в окріп, при цьому води використовуємо лише половину зазначеної порції. Ретельно все перемішуємо, а потім переливаємо желе у пластиковий стакан і даємо йому охолонути.
Крок 3: Так само чинимо і з другим пакетом желе. Коли обидві склянки з желе охолонуть, поміщаємо їх в холодильник для застигання.
Крок 4: Пізніше дістаємо з холодильника готове желе, ножицями надрізаємо вгорі склянки, щоб була можливість отримати желе цілим, в формі склянки. Далі нарізаємо желе на маленькі шматочки будь-якої форми. Вони і стануть начинкою нашого торту.
Крок 5: Нарізані кубики (або інші форми) желе кладемо в посудини, в яких буде подаватися торт (це завжди може бути одна велика посудина або форма), і приступаємо до приготування сметанної заправки.
Крок 6: Висипаємо сметану і цукор до чаші міксера, ретельно збиваємо до повного розчинення цукру. У міру того, як збиваємо цукор, вливаємо до чаші міксера і наш желатин.
Крок 7: Готовою сметаною заливаємо форму(и) зі шматочками желе і ставимо в холодильник. Застигати торт "розбите скло" буде не менше 20 хвилин, а краще потримати всі 30.
Ну от, на цьому етапі ваш торт готовий. Подавати його краще холодним, так він буде куди краще зберігати свою форму і пружність. А як бонус пропонуємо вам корисний відеорецепт з приготування торту з желе.
- Читайте також на The Lime перевірений часом рецепт торта з кабачків з помідорами та сиром. Смачне вітамінне блюдо не тільки прикрасить будь-який святковий стіл, а й стане відмінною заміною важким м'ясних приготуванням.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.