Баклажанна ікра - дуже смачна і проста заготовка на зиму. А якщо її приготувати з запечених овочів - аромат просто зведе вас з розуму.
Звичайно, найсмачніша ікра виходить з запечених на грилі овочів - їх м'якоть набуває додатковий аромат димку. Але у відсутності хорошого гриля з цим допоможе впоратися і звичайна духовка. The Lime згадав простий рецепт баклажанної ікри, яку можна заготовити на зиму або просто подати до столу в якості закуски.
Для того, щоб зробити ікру з баклажанів, вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
- баклажани - 1 кг
- цибуля ріпчаста - 400 г
- олія - 100 мл
- томатна паста - 50 г
- часник - 2 великих зубки
- сіль - 1 ч.л.
- цукор - 1 ч.л.
- яблучний оцет - 1 ч.л.
- чорний мелений перець - за смаком
Крок 1: Баклажани помити, проколоти виделкою і помістити в розігріту до 230-240 градусів духовку. Запікати овочі 30-40 хвилин, до м'якості.
Крок 2: Запечені баклажани вийняти, скласти в каструлю, закрити кришкою і укутати рушником. Залишити в такому стані хвилин на 15, щоб краще відокремлювалася шкірка.
Крок 3: Готові баклажани очистити від шкірки і дрібно нарізати.
Крок 4: Ріпчасту цибулю очистити і дрібно порубати. У глибоку сковороду з товстим дном налити масло, додати до масла рубаний лук, смажити на середньому вогні до м'якості, хвилин 12-15.
Крок 5: Потім додати томатну пасту і продовжувати тушкувати ще хвилин 8.
Крок 6: Додати до цибулі з пастою підготовлені баклажани. Тушкувати на слабкому вогні 5 хвилин.
Крок 7: Додати сіль, цукор, перець, часник, оцет і тушкувати ще під кришкою хвилин 5-7, періодично помішуючи.
Крок 8: Розкласти ікру по стерилізованих банках і залишити до повного охолодження. Зберігати баночки з ікрою з баклажанів в прохолодному місці.
Як бонус пропонуємо вам також відеорецепт з приготування ікри з баклажанів:
- Також читайте на The Lime рецепт запеченого баклажана, приготування якого займе у вас мінімум часу.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.