Лайм

Успіння праведної Анни, матері Богородиці і іменини Олександра: яке свято 7 серпня

Які свята відзначають 7 серпня

7 серпня 2019 року відзначаються відразу кілька цікавих свят. На цю дату випадають іменини Олександра та декількох інших. Щоб наші читачі були в курсі всіх важливих подій цього дня, "Апостроф.Лайм" зібрав всі найбільш значущі свята і інформацію про них у цьому матеріалі.

Успіння праведної Анни, матері Богородиці

7 серпня православні віруючі по всьому світу відзначають Успіння праведної Анни, матері Богородиці. Подружжя Анни і Святого праведного Іоакима не могло завести дитину до глибокої старості. Але Бог допоміг їм, подарувавши дочку.

За переказами, пара піддавалася гонінням через свою бездітність. Анна невпинно молилася про вагітність і одного разу Господь почув її слова. Тоді подружжя дізналося, що у них з'явиться дочка, яку благословить весь рід людський. За велінням небес, праведні Іоаким і Анна зустрілися в Єрусалимі, де, за обітницею Бога, у них і народилася дочка, яку назвали Марією.

Тепер в день Успіння святої православна церква молиться, відвідує служби і просить Бога про дітей. Особливо цей день стосується бездітних православних сімей, вони ставлять свічки і моляться про скору вагітність.

Народилися в цей день

Єлизавета Баторі, угорська графиня, відома серійними вбивствами молодих дівчат, Карл Ріттер, німецький просвітитель, основоположник сучасної географії, Девід Духовни, американський актор, Шарліз Терон, голлівудська актриса.

Іменини

Олександр, Макар, Ганна.

Читайте також гороскоп на серпень 2019 року для всіх знаків зодіаку.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги: свято

Читайте також

У них чудове почуття стилю: які знаки Зодіаку вміють красиво одягатися

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які красиво одягаються і завжди мають стильний вигляд - Терези, Леви, Близнюки, Тельці

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як у домашніх умовах приготувати швидку паску з бездріжджового тіста, щоб урізноманітнити святкове меню своєї родини на Великдень 

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь