Лайм

Салат з баклажанів на зиму: як просто приготувати "Тещин язик"

Ця страва підійде любителям гострої їжі

Коли мова заходить про заготовки, найчастіше ми чуємо про огірки чи малосольних помідори. Однак завжди можна зробити своє сезонне меню різноманітніше. Наприклад, закривши салат на зиму з баклажанів. Ця страва підійде любителям гострого. Саме тому закуска отримала в народі назву "Тещин язик".

Якщо назва здається не настільки апетитною, то смак цього салату переконає вас у тому, що це одна з кращих сезонних закусок, яка ідеально підійде до м'яса, картоплі, рису та інших популярних страв. Давайте ж розглянемо простий рецепт і дізнаємося, як приготувати баклажани на зиму.

Для приготування баклажанового салату на зиму на знадобляться доволі прості інгредієнти, які ви без проблем знайдете в будь-якому супермаркеті. Отже, це:

  • Баклажани (4 кг)
  • Болгарський перець (10 шт)
  • Помідори (10 шт)
  • Перець гострий (4-5 шт)
  • Часник (5 головок)
  • Цукор (1 склянка)
  • Сіль (4-5 ст. Ложок) Масло рослинне (1 склянка)
  • Оцет 9% (150 г)

Рецепт салату на зиму з баклажанів складається всього лише з 7 послідовних кроків

Крок 1: Миємо баклажани, зрізаємо плодоніжки. Самі овочі нарізаємо кільцями.

Крок 2: Викладаємо порізані баклажани в будь-яку зручну посудину, засипаємо сіллю (2-3 ст. ложки) та залишаємо на 30 хвилин. Пізніше промиваємо їх у воді. Таким чином ми позбудемося гіркоти.

Крок 3: Миємо та чистимо болгарський перець, чистимо від насіння. Чистимо часник.

Крок 4: Кип'ятимо чайник і заливаємо в зручній посудині помідори окропом. Через хвилину перекладаємо їх у холодну воду і ще через хвилину без проблем знімаємо з них шкірку.

Крок 5: Все це - помідори, солодкий перець та часник - пропускаємо через м'ясорубку або просто подрібнюємо блендером. Додаємо сіль, масло, оцет і цукор. Ретельно перемішуємо.

Крок 6: Заливаємо цим маринадом порізані раніше баклажани і тушкуємо на вогні 30 хвилин.

Крок 7: Викладаємо наш салат в стерилізовані банки, закочуємо.

От і все. На цьому ваш баклажанний салат на зиму готовий. Зберігати банки краще в темному прохолодному місці, куди не потраплятимуть промені сонця. Сміливо додавайте закуску до вашого столу. Вона здивує вас своїми смаковими якостями.

  • Читайте також на The Lime перевірений часом рецепт торту з кабачків з помідорами та сиром. Смачне вітамінне блюдо не тільки прикрасить будь-який святковий стіл, а й стане відмінною заміною важким м'ясних приготуванням.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як врятувати білі шкарпетки, які стали сірими: допоможуть прості й доступні засоби

Як у домашніх умовах за допомогою перекису водню, солі, нашатирного спирту відіпрати брудні білі шкарпетки, щоб повернути їм колишній вигляд

Як приготувати ідеальні сирники, які подають в ресторані: рецепт Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах зробити апетитні сирники з манною крупою та крохмалем на сніданок, щоб побалувати свою родину та дітей

В них важко не закохатися: з якими знаками Зодіаку буде найкраще перше побачення

Які знаки Зодіаку зроблять перше побачення незабутнім - Стрільці, Овни, Близнюки