Лайм

День Державного прапора України та іменини Романа: яке свято 23 серпня

Які свята відзначають 23 серпня

23 серпня 2019 року відзначаються відразу кілька цікавих свят. На цю дату випадають іменини Романа та декількох інших. Щоб наші читачі були в курсі всіх важливих подій цього дня, "Апостроф.Лайм" зібрав всі найбільш значущі свята і інформацію про них у цьому матеріалі.

День Державного прапора України

Щороку 23 серпня в нашій країні відзначається велике свято - День Державного прапора України. Це торжество встановили за указом президента від 23 серпня 2004 року. До цього свято відзначали тільки в українській столиці на муніципальному рівні.

Дату святкування обрали не випадково - саме в цей день в 1990 році український прапор було піднято над Київською міською адміністрацііей. Поєднання синього і жовтого кольорів остаточно оформилося як єднонаціональное на початку 21 століття.

Є безліч варіацій тлумачення цих відтінків, але найбільш популярною все ж залишається сама поетична версія. У ній говориться, що жовтий колір символізує золотисті безкраї пшеничні поля, яких в Україні завжди було чимало, ну а синій колір - це ясне небо над нашою країною.

Народилися в цей день

Людовик XVI, король Франції, Яків Костюковський, сатирик, автор інтермедій для Тарапуньки і Штепселя, Віра Майлз, американська актриса, Сергій Жадан, український письменник і громадський діяч.

Іменини

Лавр, Лаврентій, Роман, Опанас, В'ячеслав, Роза, Сава.

Читайте також гороскоп на серпень 2019 року для всіх знаків зодіаку.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги: свято

Читайте також

У них чудове почуття стилю: які знаки Зодіаку вміють красиво одягатися

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які красиво одягаються і завжди мають стильний вигляд - Терези, Леви, Близнюки, Тельці

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як у домашніх умовах приготувати швидку паску з бездріжджового тіста, щоб урізноманітнити святкове меню своєї родини на Великдень 

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь