Лайм

Скільки днів має працювати українець, щоб купити новий iPhone: діаграма

Аналітики відповіли на одне з найпопулярніших питань про новинки Apple

Цього місяця компанія Apple презентувала лінійку нової продукції, зокрема iPad, Apple Watch і свіжу серію смартфонів iPhone. Як і щороку, одним з найпопулярніших питань до новинок стала їхня ціна. І тут є над чим замислитися (наприклад, над продажем органів).

Примітно, що озвучені ціни в США - не остаточний показник для України. І якщо в країні виробника на наймодніший з нових смартфонів (iPhone 11 Pro) вони починаються від $999 (24,3 тис. грн), то в Україні ця цифра зросте майже у два рази.

Аналітики компанії Picodi підрахували, що в Україні ціна на iPhone 11 Pro з 64 Гб пам'яті складе близько 40 000 грн. Виходячи з цього, неважко визначити, скільки ж днів має працювати середньостатистичний українець, щоб купити собі новий "яблучний" смартфон. І це 97 днів або ж три з половиною місяці (відкладаючи зарплату лише на покупку телефону).

В цьому ж дослідженні аналітики пройшлися і по інших країнах: Італія, Іспанія, Бельгія, Чорногорія, Росія, В'єтнам, Канада, Данія, Австралія... на жаль, серед 48 країн за кількістю необхідних робочих днів Україна посідає перше місце.

При цьому, наприклад, середньостатистичному мешканцю Британії знадобиться 13 днів, Японії - 9, Польщі - 32, Іспанії - 16, Швейцарії - 5, Австрії - 10, Мексики - 55.

Варто згадати і той нюанс, що результати дослідження базувалися на даних середньої зарплати по Україні (10,7 тис. грн - Держстат). Крім того, аналітики враховували дохід українців, виходячи з 21 робочого дня на місяць.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

М'ясна страва на Великдень-2024: як приготувати соковиту яловичину "Біф Веллінгтон"

Як у домашніх умовах приготувати соковиту м'ясну страву з яловичини під назвою Біф Веллінгтон, щоб здивувати гостей на Великдень  

Незважаючи на тривожні сигнали: які знаки Зодіаку намагаються змінити свого партнера

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які у стосунках намагаються змінити своїх коханих - у списку опинилися Овни, Терези, Діви, Риби

Як зробити стильні крашанки на Великдень: спосіб з каркаде і золотим кандурином

Як у домашніх умовах оригінально пофарбувати яйця за допомогою чаю каркаде та золотого кандурину, щоб здивувати всіх на Великдень