Лайм

Легкі і ситні млинці на кефірі: ідеальний рецепт для сніданку

Як приготувати смачний сніданок для всієї родини

Ароматні і свіжі оладки люблять, напевно, практично всі. А от готувати їх подобається далеко не кожному. А все тому, що багато хто не знає основних правил приготування цієї смачної і ситної страви. Про всі нюанси ми розповімо вам в цьому матеріалі.

Отже, для приготування оладок нам знадобляться такі інгредієнти: кефір (0.5 л), яйце, цукор (1.5 ст. л.), сіль (1.3 ч. л.), борошно (2.5 склянки), сода (0.5 ч. л.) , масло рослинне для смаження.

Крок 1: Змішати кефір, яйце, сіль і цукор. Ретельно перемішати, щоб рідина була однорідною. Для цього можна використовувати міксер.

Крок 2: Додати в рідину муку і соду. Додавати краще потрошку, постійно помішуючи, щоб в тесті не було грудочок.

Крок 3: Залишити тісто настоюватися 30 хвилин. В цей час перемішувати його не можна, так як припиниться реакція соди і кефіру і оладки вийдуть пласкими.

Крок 4: Через півгодини на поверхні тіста повинні з'явитися бульбашки. Це означає, що можна приступати до смаження.

Крок 5: Важливо не перемішувати тісто, тому варто великою ложкою акуратно набирати його біля самого краю ємності і акуратно перекладати на сковороду. Обсмажуємо оладки на середньому вогні з двох сторін.

Як дізнатися, коли потрібно перевернути? Дуже просто - на поверхні тіста з'являться бульбашки. Це означає, що одна сторона готова і можна переходити до другої.

Крок 6: Готові оладки можна їсти як просто так, так і з різними соусами і добавками.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні