Лайм

Покупці бойкотували магазин, куди перестали пускати милого кота: фото

У кота по кличці Гарбуз так багато шанувальників, що представникам мережі супермаркетів Tesco довелося виступити з офіційною заявою

Покупці пригрозили бойкотувати супермаркет Tesco в британському містечку Дрейтон в знак солідарності з котом, якого перестали пускати в приміщення. Рудий кіт по кличці Гарбуз регулярно заходив в магазин і грівся біля каси, але тепер змушений сидіти біля входу, час від часу навідуючись в паб по сусідству, пише Mirror.

"Кота "забанили", і ми робимо все можливе, щоб тримати його подалі, - каже адміністратор супермаркету Ендрю Табінер. - Суть в тому, що його не повинно бути в магазині, оскільки це суперечить нашій політиці. Це абсолютно не магазинний улюбленець".

Табінер повідомив, що Гарбуза часто годують на вулиці, і він може "насолоджуватися теплом магазину зовні". Але таке рішення адміністрації супермаркету викликало гнів фанатів місцевої знаменитості, які висловили своє розчарування на сторінці Tesco в Facebook.

"Усі люблять Гарбуза, і тут він з поважної причини. Я думаю, що його прихильники повинні бойкотувати Tesco", - заявив городянин, зібравши під своїм коментарем безліч лайків.

Незабаром виявилося, що Гарбуз - не вуличний, а просто дуже комунікабельний кіт. Власниця тварини Джо Хардінг розповіла, що їхній будинок знаходиться неподалік, і кіт часто навідується в довколишні магазини, перукарні та паби.

"Я думаю, що він просто хоче трохи уваги від людей, - сказала вона. - Гарбуз був вуличним котом до того, як з'явився у нас, тому він дуже любить гуляти. Саме в супермаркеті він проводить найбільше часу. Гарбуз ходить туди вже 18 місяців, і я знаю, що всі співробітники люблять його, тому не впевнена, чому його прогнали так пізно. Зараз він в основному лежить біля дверей - як охоронець. Я розумію, що котів не повинно бути в магазинах, але не можу зупинити його, це було б несправедливо".

Резонанс в суспільстві досяг того, що представники Tesco змушені були виступити з офіційною заявою.

"Хоча ми любимо маленького рудого кота, продуктовий магазин - не найкраще місце для нього. Тому наші колеги м'яко спонукають його виходити, коли він намагається увійти", - заявили в компанії.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не кришиться і чудово фіксує декор: рецепт желатинової глазурі для пасок

Як приготувати глазур для пасок з желатином, яка не кришиться при розрізанні - простий рецепт

В які дні Страсного тижня можна пекти паски: церковні та народні традиції

У які Страсного тижня можна займатися випіканням пасок та іншими приготуваннями до свята, а в який день категорично не можна 

Ця страва потішить малечу: рецепт шоколадних яєць з горішками до Великодня

Як у домашніх умовах приготувати оригінальний десерт – шоколадні яйця з начинкою, щоб урізноманітнити своє меню на Великдень 2024