Лайм

Різдвяний піст 2019-2020: що не можна подавати на стіл

Які продукти не можна їсти під час посту

Різдвяний піст не відрізняється особливою суворістю. Але все одно є цілий ряд правил і заборон, яким обов'язково повинні слідувати православні віруючі. Особливо це стосується їжі, тому в цьому матеріалі ми розповімо вам, які продукти потрібно обов'язково виключити зі свого раціону на час посту.

У 2019 Різдвяний піст починається 28 листопада. Триває він 40 днів, весь цей час потрібно дотримуватися спеціальних правил харчування. Раніше ми розповіли про те, які продукти дозволені під час посту. Тепер же поговоримо про ті, від яких потрібно тимчасово відмовитися.

В деякі дні заборонені рибні продукти і вино. Щоб дізнатися, в які дні можна вживати ці продукти, прочитайте наш попередній матеріал. Також протягом усього Різдвяного посту заборонено їсти молочні продукти, в тому числі сир і вершкове масло.

Не дозволяється ставити на стіл будь-яке м'ясо або птицю. Ця заборона стосується не тільки м'яса в чистому вигляді, але і будь-яких м'ясних продуктів: сосисок, ковбаси, паштетів, сардельок і так далі. Будь-які продукти тваринного походження повинні бути виключені з раціону під час посту. Це дуже важливе правило.

Також важливо пам'ятати, що всі супи і бульйони повинні варитися тільки з овочів, круп або риби (в дні, коли вона дозволена).

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Щоб паска на Великдень вдалася: секрети ідеальної випічки від Лілії Цвіт

Через якісь помилки та поширені причини не піднімається тісто на паску, а випічка тріскається, западає всередину або підгоряє  

Якщо набридли джинси: який вигляд мають наймодніші штани сезону

Які фасони жіночих штанів приглянути на весняний сезон, а також з чим їх поєднувати, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу 

Не кришиться і чудово фіксує декор: рецепт желатинової глазурі для пасок

Як приготувати глазур для пасок з желатином, яка не кришиться при розрізанні - простий рецепт