Лайм

Готуємо щасливий пиріг на Старий Новий рік: простий рецепт до святкового столу

Як приготувати оригінальне частування до чаю

Старий Новий рік, який святкується традиційно 14 січня, це не тільки привід зібратися з близькими і провести приємний вечір. Також напередодні відзначається знаменитий Щедрий вечір, коли прийнято готувати безліч смакоти і балувати себе і близьких самими різними смаколиками.

Щоб ваш святковий стіл був по-справжньому смачним і оригінальним, ми підготували рецепт незвичайного пирога. Ця страва точно прикрасить ваше свято і сподобається всій родині. До того ж, в цьому пирозі ваші гості знайдуть невеликий сюрприз, про який ми розповімо далі.

Для приготування пирога з цікавою назвою "Щасливий" вам знадобляться наступні інгредієнти: молоко (1 стакан), вершкове масло (70 г), яйце куряче (1 шт.), сухі дріжджі (1 ч. л.), борошно (5 склянок) , сіль (1 ч. л.), цукор (1 ст. л.). Для начинки: фарш (600 г), цибуля (2 шт.), сіль і перець (за смаком), жовток (для змащування).

Крок 1: Дріжджі потрібно розчинити в заздалегідь підігрітому молоці. Додати цукор, сіль, розм'якшене вершкове масло і яйце.

Крок 2: Далі слід поступово всипати борошно і ретельно замісити тісто.

Крок 3: Тісто треба розкачати і нарізати на невеликі смужки.

Крок 4: Фарш потрібно обсмажити з дрібно нарізаною цибулею до появи золотистого кольору.

Крок 4: На середину кожної смужки потрібно покласти готовий фарш, потім кожну смужку потрібно скласти удвічі і скрутити в рулетик.

Крок 5: Сформовані рулетики потрібно викласти в змащену маслом і присипану борошном форму для випічки, формуючи квіточку.

Крок 6: Тепер настав час сюрпризу. Візьміть монетку, промийте її і загорніть в папір для запікання. Сховайте сюрприз в один з рулетиків. Вважається, що той, кому попадеться ця монетка, може розраховувати на удачу або загадувати якесь бажання.

Крок 7: Із залишків тіста слід вирізати квіти, листочки або інші фігурки і красиво розкласти їх по поверхні пирога.

Крок 8: Тепер пиріг потрібно змастити яєчним жовтком за допомогою кондитерського пензлика.

Крок 9: Відправити пиріг в духовку на 1 годину при температурі 180 градусів.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

У них чудове почуття стилю: які знаки Зодіаку вміють красиво одягатися

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які красиво одягаються і завжди мають стильний вигляд - Терези, Леви, Близнюки, Тельці

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як у домашніх умовах приготувати швидку паску з бездріжджового тіста, щоб урізноманітнити святкове меню своєї родини на Великдень 

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь