Лайм

Готуємо вдома форшмак по-одеськи: класичний рецепт і поради

Як самостійно приготувати популярну закуску

Форшмак - популярна єврейська закуска з оселедця. Її можна подати як окрему страву, або ж намазати на крекери або тости. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати форшмак своїми руками легко і швидко.

Для приготування знаменитої одеської страви вам знадобляться наступні інгредієнти: оселедець без кісток (200 г), цибуля ріпчаста (третина невеликої цибулини), вершкове масло (20 г), рослинна олія (1 ч. л.), зелене яблуко (половинка), вершки (20 мл), білий хліб (1-2 шматочки), яйце (1 шт.), вершковий сир або плавлений сирок (40 г), яблучний оцет (5 мл).

Крок 1: Спочатку оселедець потрібно нарізати на дрібні кубики.

Крок 2: Потім хліб слід залити вершками і гарненько розім'яти виделкою до отримання однорідної кашки. Додати сир і розім'яти ще раз.

Крок 3: Яйце треба зварити круто, потім остудити під холодною водою і почистити від шкаралупи.

Крок 4: Нарізати варене яйце, третину цибулини і половинку зеленого яблука на максимально дрібні шматочки.

Крок 5: Хлібну кашку потрібно трохи віджати від вершків, потім слід додати вершкове і рослинне масло, оцет і ретельно змішати між собою всі інгредієнти для закуски.

Крок 6: Посолити і поперчити форшмак за смаком і дати йому настоятися 15-20 хвилин, щоб смак і аромат були більш насиченими і пряними.

Крок 7: Готову закуску можна посипати дрібно нарізаною зеленню і подавати до столу з хлібом, крекером, картоплею або як самостійну страву.

  • Читайте також, як приготувати смачний жульєн. У цьому матеріалі ми розповімо, як зробити оригінальне частування, яким ви точно зможете здивувати своїх гостей.
  • Раніше The Lime розповів, як приготувати відмінне фуа-гра вдома. Мало хто знає, що зробити це частування можуть не тільки французькі майстри кулінарії, а й будь-яка господиня. Потрібно тільки знати кілька хитрощів.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times