img

Новини

18:15 Головне - не переборщити: як правильно підживлювати капусту
18:14 У Києві відбулося вшанування страчених під час теракту в Оленівці: фоторепортаж
img Київ
17:55 Пікантні рулетики з баклажанів - рецепт улюбленої закуски по-новому
17:48 США могли перемістити ядерну зброю до Британії для "сигналу Путіну" — Bloomberg
17:27 За 1,4 тис. доларів допомагав ухилянтам: ДБР затримало у Харкові посадовця ДСНС
17:05 Український стендапер встановив новий рекорд зі зборів: хто обійшов Ірину Федишин
17:04 Понад половину вибухівки для Росії постачає КНДР — дослідження
img Суспільство
16:50 "Вдячні за нескінченне світло": Притула зворушливо привітав доньку з днем народження
16:40 Майже 35 млрд грн чистого доходу: державний ПриватБанк відзвітував про результати роботи
16:28 Річниця теракту в Оленівці: в МКЧХ відповіли, чи покарають РФ
16:16 "Відсутня евакуація поранених бійців ЗСУ з Донеччини": в РНБО виявили чергове фейкове відео
15:50 Ультиматум Путіну: Трамп оголосив про скорочення 50-денного терміну
img Політика
15:30 В Мексиці знайшли загублене місто майя - легендарну "Країну білих ягуарів"
15:28 Уряд закликають невідкладно призначити в.о. міністра культури: деталі
14:57 В Україні запускають відкритий банкінг
До всіх новин
Форшмак рецепт - як приготувати страву по-одеськи
Як самостійно приготувати популярну закуску

Готуємо вдома форшмак по-одеськи: класичний рецепт і поради

Понеділок, 13 січня 2020, 07:00

Фото: pinterest.com

Форшмак - популярна єврейська закуска з оселедця. Її можна подати як окрему страву, або ж намазати на крекери або тости. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати форшмак своїми руками легко і швидко.

Для приготування знаменитої одеської страви вам знадобляться наступні інгредієнти: оселедець без кісток (200 г), цибуля ріпчаста (третина невеликої цибулини), вершкове масло (20 г), рослинна олія (1 ч. л.), зелене яблуко (половинка), вершки (20 мл), білий хліб (1-2 шматочки), яйце (1 шт.), вершковий сир або плавлений сирок (40 г), яблучний оцет (5 мл).

Крок 1: Спочатку оселедець потрібно нарізати на дрібні кубики.

Крок 2: Потім хліб слід залити вершками і гарненько розім'яти виделкою до отримання однорідної кашки. Додати сир і розім'яти ще раз.

Крок 3: Яйце треба зварити круто, потім остудити під холодною водою і почистити від шкаралупи.

Крок 4: Нарізати варене яйце, третину цибулини і половинку зеленого яблука на максимально дрібні шматочки.

Крок 5: Хлібну кашку потрібно трохи віджати від вершків, потім слід додати вершкове і рослинне масло, оцет і ретельно змішати між собою всі інгредієнти для закуски.

Крок 6: Посолити і поперчити форшмак за смаком і дати йому настоятися 15-20 хвилин, щоб смак і аромат були більш насиченими і пряними.

Крок 7: Готову закуску можна посипати дрібно нарізаною зеленню і подавати до столу з хлібом, крекером, картоплею або як самостійну страву.

  • Читайте також, як приготувати смачний жульєн. У цьому матеріалі ми розповімо, як зробити оригінальне частування, яким ви точно зможете здивувати своїх гостей.
  • Раніше The Lime розповів, як приготувати відмінне фуа-гра вдома. Мало хто знає, що зробити це частування можуть не тільки французькі майстри кулінарії, а й будь-яка господиня. Потрібно тільки знати кілька хитрощів.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

img img
•••
Форшмак рецепт - як приготувати страву по-одеськи
img

Новини

18:15 Головне - не переборщити: як правильно підживлювати капусту
18:14 У Києві відбулося вшанування страчених під час теракту в Оленівці: фоторепортаж
img Київ
17:55 Пікантні рулетики з баклажанів - рецепт улюбленої закуски по-новому
17:48 США могли перемістити ядерну зброю до Британії для "сигналу Путіну" — Bloomberg
17:27 За 1,4 тис. доларів допомагав ухилянтам: ДБР затримало у Харкові посадовця ДСНС
17:05 Український стендапер встановив новий рекорд зі зборів: хто обійшов Ірину Федишин
17:04 Понад половину вибухівки для Росії постачає КНДР — дослідження
img Суспільство
16:50 "Вдячні за нескінченне світло": Притула зворушливо привітав доньку з днем народження
16:40 Майже 35 млрд грн чистого доходу: державний ПриватБанк відзвітував про результати роботи
16:28 Річниця теракту в Оленівці: в МКЧХ відповіли, чи покарають РФ
16:16 "Відсутня евакуація поранених бійців ЗСУ з Донеччини": в РНБО виявили чергове фейкове відео
15:50 Ультиматум Путіну: Трамп оголосив про скорочення 50-денного терміну
img Політика
15:30 В Мексиці знайшли загублене місто майя - легендарну "Країну білих ягуарів"
15:28 Уряд закликають невідкладно призначити в.о. міністра культури: деталі
14:57 В Україні запускають відкритий банкінг
До всіх новин
Форшмак рецепт - як приготувати страву по-одеськи
Як самостійно приготувати популярну закуску

Готуємо вдома форшмак по-одеськи: класичний рецепт і поради

Понеділок, 13 січня 2020, 07:00

Фото: pinterest.com

Форшмак - популярна єврейська закуска з оселедця. Її можна подати як окрему страву, або ж намазати на крекери або тости. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати форшмак своїми руками легко і швидко.

Для приготування знаменитої одеської страви вам знадобляться наступні інгредієнти: оселедець без кісток (200 г), цибуля ріпчаста (третина невеликої цибулини), вершкове масло (20 г), рослинна олія (1 ч. л.), зелене яблуко (половинка), вершки (20 мл), білий хліб (1-2 шматочки), яйце (1 шт.), вершковий сир або плавлений сирок (40 г), яблучний оцет (5 мл).

Крок 1: Спочатку оселедець потрібно нарізати на дрібні кубики.

Крок 2: Потім хліб слід залити вершками і гарненько розім'яти виделкою до отримання однорідної кашки. Додати сир і розім'яти ще раз.

Крок 3: Яйце треба зварити круто, потім остудити під холодною водою і почистити від шкаралупи.

Крок 4: Нарізати варене яйце, третину цибулини і половинку зеленого яблука на максимально дрібні шматочки.

Крок 5: Хлібну кашку потрібно трохи віджати від вершків, потім слід додати вершкове і рослинне масло, оцет і ретельно змішати між собою всі інгредієнти для закуски.

Крок 6: Посолити і поперчити форшмак за смаком і дати йому настоятися 15-20 хвилин, щоб смак і аромат були більш насиченими і пряними.

Крок 7: Готову закуску можна посипати дрібно нарізаною зеленню і подавати до столу з хлібом, крекером, картоплею або як самостійну страву.

  • Читайте також, як приготувати смачний жульєн. У цьому матеріалі ми розповімо, як зробити оригінальне частування, яким ви точно зможете здивувати своїх гостей.
  • Раніше The Lime розповів, як приготувати відмінне фуа-гра вдома. Мало хто знає, що зробити це частування можуть не тільки французькі майстри кулінарії, а й будь-яка господиня. Потрібно тільки знати кілька хитрощів.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

img img
•••