Лайм

Готуємо зрази по-польськи з шинкою і грибами: покроковий рецепт і поради

Як приготувати оригінальне ситне блюдо для всієї родини

Не знаєте, що приготувати на обід для всієї родини, щоб вийшло смачно, ситно і не довелося витрачати надто багато часу і сил? У цьому матеріалі ми поділимося з вами рецептом оригінального блюда, яке напевно сподобається і вам, і вашим близьким.

Отже для приготування зраз вам знадобляться наступні інгредієнти: картопля (2 кг), шинка (400 г), шампіньйони (400 г), цибуля ріпчаста (3 шт.), яєчний жовток (3 шт.), борошно (1 склянка), сіль (3 г), перець мелений (2 г), рослинна олія (200 мл), сметана (2 склянки), огірок (1 шт.).

Крок 1: Картоплю треба почистити і натерти на крупній тертці. У цьому рецепті вказано кількість інгредієнтів на 10 порцій. Якщо вам потрібно менше, просто розділіть все кількість на 2 і використовуйте половину.

Крок 2: Тепер потрібно додати жовтки, сіль і перець. Все ретельно перемішати.

Крок 3: Поступово всипати борошно і замісити густе тісто.

Крок 4: Розділити тісто на невеликі кульки приблизно 5 на 5 сантиметрів.

Крок 5: Тепер потрібно приготувати начинку. Для цього треба нарізати гриби на дрібні шматочки, подрібнити шинку і цибулю.

Крок 6: Всі інгредієнти для начинки трохи обсмажити на сковороді, приблизно 5 хвилин.

Крок 7: Дати начинці трохи охолонути. Тепер розкачати кульки з тіста, покласти всередину начинку і защипнути краю, формуючи зрази.

Крок 8: Ображівать зрази на середньому вогні з обох боків до появи красивою рум'яної скоринки.

Крок 9: Подавати зрази слід зі сметаною. Також можна присипати їх дрібно нарізаною зеленню.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні