Лайм

Готовуємо вдома ситну долму: покроковий рецепт і секрети азербайджанської кухні

Як зробити своїми руками відому східну страву

Долма - це такі легкі ароматні голубці з виноградним листям замість капусти. Ця страва не тільки дуже смачна, але і корисна. Також вона чудово підходить тим, хто стежить за своєю фігурою. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати знамениту долму своїми руками.

Отже, для приготування страви вам знадобляться наступні інгредієнти: виноградне листя (40-50 шт), вода або м'ясний бульйон для варіння долми (500 мл), фарш на ваш вибір (500-600 г), рис круглозерний (4-6 ст. л.), цибуля ріпчаста (4-5 шт.), вершкове масло (50-70 г), рослинна олія (50-70 мл), зелень базиліка, м'яти, кропу, кінзи (по невеликому пучку), зіра мелена (щіпка), мелений чорний перець, сіль (за смаком).

Фото: vseretsepti.ru

Крок 1: Для початку потрібно залити виноградне листя окропом і залишити на 5-7 хвилин. Після цього злити воду і обсушити листя паперовим рушником.

Крок 2: Цибулю почистити і нарізати на дрібні шматочки. Потім обсмажити на суміші рослинного і вершкового масла до м'якості.

Крок 3: Рис потрібно промити, покласти в каструлю і залити водою в пропорції 1 порція рису до 2 порцій води. Потім поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 2-3 хвилини.

Крок 4: Тепер слід перекласти рис в друшляк, щоб з нього стекла вода.

Крок 5: Всю зелень промити і дрібно нарізати.

Крок 6: Змішати в зручній ємності фарш, нарізану зелень, обсмажену цибулю і все спеції. Гарненько промять фарш руками.

Крок 7: Виноградне листя розкласти гладкою стороною вниз, на кожен лист покласти трохи фаршу, потім скрутити голубці.

Крок 8: На дно каструлі покласти шар виноградного листя, потім зверху покласти долму швом вниз, щоб вона не розпалася. Залити водою або бульйоном, щоб рідина покрила долму. Накрити якимось вантажем (наприклад, тарілкою), поставити зверху невеликий навантажувач, щоб конвертики не розгорталася під час варіння.

Крок 9: Посолити бульйон, якщо потрібно. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь до мінімального і варити приблизно годину-півтори. Після цього потрібно зняти каструлю з вогню, дати страві настоятися 10 хвилин і подавати до столу.

Зазвичай долму подають з соусом. Для його приготування потрібно дрібно нарізати зелень, нарубати часточку часнику на дрібні шматочки, додати всі ці інгредієнти в невелику кількість сметани. Посолити і поперчити за смаком.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні