Лайм

Чи допомагає біг схуднути? Факти і міфи про щоденний тренінг

Чи можна скинути вагу на пробіжці

Багато хто вважає, що біг допомагає схуднути. Однак, чи так воно є насправді? І скільки потрібно бігати, щоб ефективно скинути кілька зайвих сантиметрів? Про все це наші експерти розкажуть в цьому матеріалі.

Фото: cdn.sm-news.ru

Отже, почнемо з основ. Біг - це кардіотренування. А кардіо, як відомо, дійсно допомагає активізувати процес спалювання жиру. Але є деякі нюанси.

Щоб схуднути під час пробіжок, потрібно обов'язково дотримуватися правила - менше швидкості, більше часу. Бігати слід якомога довше, при цьому ваш темп практично не має значення. Важливо починати бігти тільки після невеликої розминки. Спочатку пройдіть швидким кроком 5-10 хвилин, потім зробіть нахили в обидві сторони, підніміть по черзі високо коліна, потягніться.

Фото: vitamarg.com

Намагайтеся тримати рівний ритм, який не викликає у вашого тіла сильного дискомфорту. Також не забувайте про перерви. Якщо відчуваєте, що починаєте втомлюватися, пройдіться кілька хвилин перед тим, як знову побігти. Але не стійте на місці, інакше тіло "охолоне" і ви можете отримати травму.

Кожні 10-15 хвилин потрібно обов'язково робити невеликий ковток води, щоб організм не втрачав вологу. Що стосується загальної тривалості пробіжки, тут варто орієнтуватися за своїм станом. Якщо ви відчуваєте себе добре, немає втоми і болю - можете бігти далі. Якщо ж вас починає щось турбувати, тренування слід відразу припинити або хоча б призупинити на деякий час.

  • Раніше ми розповіли, як скинути вагу на прогулянках. Також наші експерти розписали детальний план корисної ходьби на 21 день.
  • Читайте також про 5 популярних, але зовсім не ефективних методів схуднення. Багато хто чув про такі нібито ефективні методи швидкого схуднення, як питна дієта, безвуглеводна дієта, кавово-шоколадна дієта і так далі. У цьому матеріалі ми розповімо вам, чому подібні методи не тільки не допомагають позбутися від зайвих сантиметрів, але і завдають шкоди організму.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як врятувати білі шкарпетки, які стали сірими: допоможуть прості й доступні засоби

Як у домашніх умовах за допомогою перекису водню, солі, нашатирного спирту відіпрати брудні білі шкарпетки, щоб повернути їм колишній вигляд

Як приготувати ідеальні сирники, які подають в ресторані: рецепт Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах зробити апетитні сирники з манною крупою та крохмалем на сніданок, щоб побалувати свою родину та дітей

В них важко не закохатися: з якими знаками Зодіаку буде найкраще перше побачення

Які знаки Зодіаку зроблять перше побачення незабутнім - Стрільці, Овни, Близнюки