Лайм

5 традицій Великодня, про які не варто забувати навіть в ізоляції

Як відзначити Великдень вдома

В цьому році віруючі змушені відзначати Великдень, важливе релігійне свято, не виходячи зі своїх будинків. Але це не означає, що в домашніх умовах не вийде дотримуватися важливих великодніх традицій. У цьому матеріалі ми розповімо вам про найважливіші правила святкування цього дня, щоб ваше свято пройшло правильно і красиво.

Приготування паски

Це дуже важливий момент святкування, адже саме паска є одним із символів Великодня і головним блюдом свята. Звичайно, можна купити її в магазині. Але все-таки за традицією слід приготувати паску самостійно. Вважається, що найкращий день для подібних приготувань - Страсна п'ятниця. Нібито випічка, зроблена в цей день, не буде черствіти.

Розпис писанок і фарбування крашанок

Ще одна традиція, яку можна легко підтримати в домашніх умовах, писанки і крашанки. Крашанки - це варені яйця, які фарбують в найрізноманітніші кольори і потім їдять. Ну а писанки - порожні яєчні шкарлупки, на яких малюють справжні шедеври за допомогою фарб, пензлів і рідкого воску.

Христос Воскрес

Звичайно ж, не можна не згадати головну традицію - вітати один одного словами "Христос Воскрес!". Відповідати на таке вітання слід фразою: "Воістину воскрес!". До речі, у багатьох православних віруючих традиція вітатися таким чином називається "христосуватися".

Фото: t1.ua

Сніданок

Дуже важливий момент свята - великодній сніданок. Починати його треба обов'язково з паски. Також саме під час сніданку прийнято стукати крашанками. Для цього двом людям потрібно взяти в руку по одному яйцю і вдарити ними одне об інше. Чиє яйце вціліло, той і виграв.

Фото: ftimes.ru

Частування покійних

На Великдень обов'язково слід згадати про тих, кого вже немає в цьому світі. Також є традиція пригощати померлих. Для цього не обов'язково йти на цвинтар, адже традиційний обряд можна провести де завгодно. Шматочок паски і три яйця потрібно заховати у темному місці і прикрити висохлою материнкою. Ця рослина є символом одвічної надії.

Фото: img.pravda.ru

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, з яких виходять найкращі брати і сестри – Рак, Телець, Риби, Лев

Як правильно готувати спаржу, щоб не зіпсувати дорогий продукт: рецепт і кулінарні лайфхаки

Скільки потрібно варити зелену та білу спаржу, як правильно її підготувати, а також скільки хвилин обсмажувати на сковороді  

Сандалі дідуся і слінгбекі: стилістка назвала головні взуттєві тренди цього літа

Модельєр продемонструвала, які варіанти модного взуття доглянути на літній сезон, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу