Відомі полтавські галушки легко сплутати з "кльоцками". Адже й ті, й інші часто зустрічаються в рецептах супів та вживаються з бульйоном. Але головна відмінність полягає якраз в тому, що бульйон не є обов'язковим складовим галушок. Їх також їдять, просто обсмажити з салом. Як це зробити вдома за 50-60 хвилин, читайте далі в нашому покроковому рецепті.
Які інгредієнти необхідні для приготування полтавських галушок:
- Кефір - 500 мл
- Борошно - 200 г
- Сіль - 1 ч. ложка
- Сода - 1 ч. ложка
- Почеревина - 200 г
- Курка (філе) - 300 г
- Цибуля ріпчаста - 200 г
- Морква - 150 г
- Часник - 3 зубчики
- Бульйон - 250 мл
- Сметана - 2 ст. ложки
- Вершкове масло - 70 г
- Рослинна олія - 1 ч. ложка
- Перець чорний - за смаком
- Зелень - за смаком
Крок 1: Приготуємо тісто. Для цього додайте до кефіру 2-3 частини всього борошна, ретельно перемішайте. Додайте сіль і соду. Добре все перемішавши, додайте ще борошно, залишивши приблизно півсклянки для підсипки столу.
Тісто має бути м'яким, помірно липким. За консистенцією - схожим на тісто для пиріжків. Ретельно все перемішавши, даємо тісту полежати 20-25 хвилин (за цей час воно підросте, розбухне).
Крок 2: Тим часом щедро посипаємо стіл борошном. Дочекавшись тіста, беремо його частину і формуємо з нього ковбаску товщиною 2-3 см. Нарізаємо її на шматочки і відварюємо їх у підсоленій воді 5-7 хвилин.
Крок 3: Вивудивши галушки, поміщаємо їх в простору посудину і додаємо трохи вершкового масла, щоб шматочки не злиплися між собою. Загалом галушки готові до вживання, але набагато смачніше їх їсти з заправкою, до приготування якої приступаємо далі.
Крок 4: Відваримо курку (бульйон не виливаємо) і подрібнимо її. Поріжемо дрібно цибулю і часник; натремо моркву; поріжемо шматочками почеревину (при бажанні можна використовувати і сало з м'ясним прошарком).
Обсмажуємо на сковороді почеревину. У процесі додаємо сіль, нарізану цибулю і часник, чорний перець. В останню чергу додаємо терту моркву і накриваємо кришкою. Тушкуємо 6-7 хвилин.
Відкриваємо кришку, добре все перемішуємо і додаємо курку. Вливаємо бульйон і додаємо сметану. Далі тушкуємо ще кілька хвилин під кришкою, а далі додаємо гарячу заправку до наших галушок.
Обережно! До цього моменту до вас на кухню напевно збіжаться всі, хто почує божественний аромат, який пошириться по дому в процесі приготування. Додавайте до вашої страви ще сіль і перець за смаком, і смачного вам!
- Раніше ми розбирали рецепт приготування угорського бограча - місцевого гуляшу з м'ясом, овочами та спеціями. Ця страва відома своєю ситністю і користю для організму, так як вона дуже добре зігріває і моментально надає сил.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.