Лайм

Варимо густий полуничний джем на зиму: простий рецепт і поради

Як заготовити популярну смакоту

Сезон полуниці в самому розпалі, а це значить, що зараз саме час почати заготовляти джем і варення. Як приготувати смачний полуничний джем, який точно стане в нагоді вам взимку, ми розповімо в цьому матеріалі.

Отже, вам знадобляться такі прості продукти: полуниця (1 кг), лимонний сік (1 ст. л.), цукор (1 кг).

Фото: lh3.googleusercontent.com

Крок 1: Для початку потрібно помити полуницю, просушити паперовим рушником і видалити всі зелені хвостики. Великі ягоди можна нарізати, але це не обов'язково.

Крок 2: Додати до полуниці цукор, перемішати і залишити настоюватися 2 години, періодично перемішуючи.

Крок 3: Сік, який з'явиться на дні ємності, потрібно перелити в каструлю. Поставити на повільний вогонь і довести до кипіння.

Крок 4: Тепер додати в цю ж каструлю решту інгредієнтів. Варити близько 10 хвилин на середньому вогні.

Крок 5: Перемолоти майбутній джем до стану пюре за допомогою блендера і знову поставити на плиту.

Крок 6: Варити джем на середньому вогні до загусання. Зазвичай це займає близько 25-30 хвилин.

Крок 7: Перелити джем в стерилізовані сухі банки і закрити чистими бляшаними кришками. Зберігати джем слід в прохолодному темному місці.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні