Лайм

5 небезпечних рослин, які помилково тримають вдома

Які вазони не можна зберігати в квартирі або будинку

У вас вдома є якісь вазони? А ви впевнені, що їх можна тримати в приміщенні, і що вони не зашкодять вашому здоров'ю? У цьому матеріалі ми розповімо вам про небезпечні, хоч і дуже популярні, рослини, які точно не варто тримати вдома.

Диффенбахія

Це симпатична і дуже популярна рослина, яке часто можна зустріти в квартирах. Такі вазони нерідко ставлять в дитячі кімнати, що може бути дуже небезпечним. Вся справа в тому, що при пошкодженні листа або стебла диффенбахія починає виділяти отруйний сік. Ця рідина може обпалити слизову і навіть спровокувати приступ задухи.

Фото: floralife.com.ua

Олеандр

Наступний знаменитий вазон також можна побачити в кожному п'ятому будинку або дворі. Олеандр з красивими квітами приваблює своїм зовнішнім виглядом. Але важливо пам'ятати, що він може бути дуже небезпечним. Стебла, листя і плоди цієї рослини є отруйними. Більш того, навіть запахом цієї рослини можна отруїтися, якщо дихати ним занадто довго.

Фото: ogorod-bez-hlopot.ru

Азалія

Популярна і улюблена багатьма азалія з оксамитовими пелюстками також є отруйною. В її листі містяться алкалоїди, які використовують для отримання деяких наркотичних препаратів. Попадання соку азалії на шкіру або слизову може викликати свербіж, печіння, нудоту. Ну а в великих кількостях сік азалії може бути смертельною отрутою.

Фото: lh3.googleusercontent.com

Кротон

Кротон привертає увагу своїми гарними листами. І, за іронією, саме вони є небезпечними. У них міститься отрута, яка може викликати нудоту, блювоту, розлад шлунка, дерматит та інші неприємні наслідки. Цю рослина ні в якому разі не можна чіпати голими руками.

Фото: rastenievod.com

Герань

І остання в нашому списку - герань. Ця звична для багатьох рослина насправді є не зовсім безпечною. Як і інші "герої" нашого списку, герань також є отруйною, але не тільки в цьому її небезпека. Також вона може спровокувати досить сильну аллергічну реакцію, підвищити в'язкість крові і порушити травлення.

Фото: flowertimes.ru

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які розпочнуть новий етап життя у червні 2024 року

У червні 2024 Стрільці, Діви, Скорпіони, Водолії розпочнуть нову сторінку свого життя. Вони зможуть досягти успіху у кар'єрі, набути новий досвід та опанувати новими навичками

Догляд за ірисами після цвітіння: як обрізати і чим обробити квіти

Що робити з ірисами після того, як зав'яли квітконоси, чим їх обробити і потім підживити, а також як часто потрібно поливати влітку

Який манікюр зробити у червні 2024 року: трендові відтінки і дизайни

Які варіанти відтінків манікюру приглянути на літо 2024 року, а також якими дизайнами їх урізноманітнити, щоб виглядати стильно