Лайм

День дружби відзначають не тільки люди: 10 фотографій, які зігріють ваше серце

Виявляється, жити "як кішка з собакою" - не завжди погано

Справжня дружба - найбільша коштовність, і хоча знайти її буває непросто, приклади зі світу тварин доводять: головне в цій справі - відкритість, позитив і відсутність упереджень. У Міжнародний день дружби theLime зібрав історії незвичайних друзів, які здатні любити, піклуватися й цінувати одне одного так само, як і ми.

Слониха Баблз і лабрадор Белла

"Дружити можна незважаючи на величезну різницю в розмірах!" - сказали б нам подруги Баблз і Белла. Слониху привезли в США з Африки після того, як вона стала жертвою замаху браконьєрів, що полювали за бивнями. Лабрадор Белла познайомилася з нею завдяки неуважності працівників зоопарку, але тепер дами весело проводять разом час. Більш того, Баблз іноді дозволяє Беллі стрибати з неї, як з трампліна!

Фото: Barry Bland

Жираф Беа і страус Вілма

Беа і Вілма стали хорошими друзями в зоопарку Буш Гарденс в США. Вони живуть у величезному вольєрі площею 26 га, тому ніхто не змушує їх спілкуватися - вони роблять це виключно з доброї волі.

Фото: PA

Пес Тінні й дика лисиця Сніффер

Час від часу Тінні та його власник-фотограф Торгейр Берге приїжджають відпочити в затишній хатинці в норвезькому лісі. Одного разу під час прогулянки вони зустріли дику лисицю, але замість бійки Тінні влаштував з нею веселу гру. З тих пір тварини стали кращими друзями, і Берге залюбки знімає їх, коли вони вибираються на прогулянку.

Фото: Torgeir Berge

Пес Торк і сова Шрек

Совеня Шрека відлучили від агресивної матері, побоюючись, що вона може його з'їсти. Коли нові господарі принесли малюка в будинок, 6-місячний Торк відразу ж оточив його материнською турботою. Зараз у Шрека все чудово, адже у нього з'явився вірний турботливий друг.

Фото: Solent News and Photos

Такса Майло і лев Бонедіггер

Крихітна такса Майло взяла левеня Бонедіггера під опіку, коли з'ясувалося, що той страждає від метаболічної хвороби кісток і не може жити зі своїми грайливими братами. П'ять років по тому лев вагою в 225 кг як і раніше дружить з таксою і двома її сестрами, Кулею і Енджел.

Фото: Barcroft USA

Тигр Шер-Хан, ведмідь Балу і лев Лео

Історія цієї трійці дійсно унікальна. Тварин врятували з домашнього звіринця наркоторговця, який жорстоко з ними поводився. Балу навіть потрібна була операція з видалення ременя, який вріс в його шкіру - власник ніколи не намагався його послабити. Через те, що вони пережили разом, троє друзів тепер нерозлучні. Вони знаходяться під наглядом Ноєвого Ковчега - притулку для тварин в США.

Фото: Barcroft Media

Дикий кабан Мані і собака Кенді

Одного разу маленького зголоднілого Манні знайшли в полі на південному заході Німеччини і привезли в будинок сімейства Дальхаус. Коли його познайомили з джек-расселом Кенді, вони одразу ж порозумілися. Зі своєю новою сім'єю Мані залишався до тих пір, поки не підріс і не переїхав в парк дикої природи.

Фото: spiegel.de

Гепард Касі і лабратор Мтані

Касі і Мтані разом виховувалися в зоопарку Буш Гарденс в США. В юності вони були не розлий вода, проте коли Касі став підлітком, він почав більше цікавитися дівчатами з сусіднього вольєра. Хоча зараз Касі проводить більше часу з іншими гепардами, вони з Мані все ще дружать і часто бачаться.

Фото: Busch Gardens Tampa

Орангутан Сурья і гончак Роско

Сурья і Роско живуть разом в заповіднику в США. Сурья опинилася там як представник зникаючого виду орангутанів, а Роско прибився до неї, коли залишився без притулку в літньому віці. З тих пір вони хороші друзі, які люблять обійматися і грати.

Шимпанзе Аньяна і білі тигренята

Двох білих тигренят розлучили з матір'ю після того, як її вольєр затопило під час урагану. На щастя, їх взяла під опіку доглядачка зоопарку Чайна Йорк і її підопічна, шимпанзе Аньяна. Відповідальні дами вклали всю любов і турботу в виховання тигренят, і зараз у них все добре.

Фото: Bary Bland

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Полуниця в шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати полуницю в білому або молочному шоколаді, щоб порадувати себе та своїх близьких оригінальним десертом

Що посіяти у травні і яке насіння краще використовувати: пам'ятка для городників

Які пряно-ароматичні культури можна посадити на городі в травні, а також яке насіння краще використовувати і як його правильно сіяти  

Чим підживити полуницю під час і після цвітіння: поради досвідчених дачників

Якими мінеральними та органічними добривами можна підгодувати полуницю під час цвітіння та після нього, а також як їх застосовувати