Лайм

Готуємо вдома мексиканські тако: рецепт і секрети місцевої кухні

Як приготувати знамениту страву своїми руками

Ви коли-небудь чули про мексиканську страву тако? Це хрусткі коржі з різною ароматною і пікантною начинкою. У цьому матеріалі наші експерти вирішили розповісти вам, як приготувати тако вдома з простих продуктів.

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти: невеликі круглі коржі, тонкі піти або тортильї (10 шт), куряче філе (200 г), цибуля (1 шт), часник (3 зубчики), оливкова чи рослинна олія (80 мл), томати у власному соку (250 г), квасоля консервована (100 г), авокадо (1 шт), лимон (1 шт), твердий сир (50 г), сіль, перець, цукор, перець чилі (за смаком).

Фото: pixabay.com

Крок 1: Для початку потрібно почистити і дрібно нарізати цибулю і часник і обсмажити їх на рослинній олії до золотистого кольору.

Крок 2: Тепер слід нарізати куряче філе на кубики, додати до цибулі і часнику і обсмажувати до тих пір, поки м'ясо не побіліє.

Крок 3: Розім'яти томати у власному соку виделкою і перекласти на сковороду до решти продуктів.

Крок 4: Додати квасолю і всі спеції, добре перемішати і залишити на слабкому вогні, періодично помішуючи.

Крок 5: Тепер прийшов час підготувати коржі. Їх потрібно змастити оливковою або рослинною олією і підігріти на розпеченій сковороді з кожного боку, щоб тісто вийшло хрустким.

Крок 6: Гарячі коржі потрібно скласти навпіл і дати їм охолонути.

Крок 7: Твердий сир слід натерти на крупній тертці, авокадо нарізати на смужки. Також авокадо потрібно полити лимонним соком, посолити, поперчити і додати трохи оливкової олії.

Крок 8: Гарячу начинку потрібно перекласти в коржі і рівномірно розподілити ложкою.

Крок 9: Потім зверху покласти авокадо і посипати тертим сиром.

Крок 10: При бажанні можна додати зверху трохи соусу на ваш смак. Це може бути як звичайний майонез з часником, так і тартар або вершковий соус. Також ви можете коригувати склад начинки на свій розсуд. Звичайну цибулю можна замінити солодкою червоною, замість одного виду сиру можна додати кілька і так далі.

Порада: Готові тако краще подавати відразу, адже з часом тісто почне просочуватися вологою і перестане бути хрустким.

  • Ви коли-небудь звертали увагу, що деякі страви постійно то розварюються, то розсипаються, то виходять дуже солоними? Вся справа в тому, що багато простих речей ми постійно готуємо і подаємо абсолютно невірно. І в цьому матеріалі ми розповімо вам, як цього уникнути.
  • Також читайте на TheLime, як закрити мариновану сливу на зиму. Ця закуска ідеально підійде для зимових свят.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Тренди весни 2024: які кольори і дизайни манікюру набирають популярності серед модниць

Які варіанти актуальних відтінків манікюру доглянути на весну та літо 2024 року, а також якими трендовими дизайнами їх доповнити 

Великдень 2024: давні українські звичаї і традиції, про які ви можете не знати

Що необхідно робити на Великдень, коли відбувається святкове богослужіння, а також чому цей день необхідно провести у колі близьких

Як смачно запекти домашню ковбасу на Великдень: фірмовий рецепт Тетяни Літвінової

Як у домашніх умовах приготувати ковбасу з курячого філе, свинини та сала на святковий стіл на Великдень, щоб здивувати свою родину та гостей