Восени більшість господинь починає замислюватися про різні заготовки на зиму. Але не всі хочуть витрачати на ці приготування купу часу і сил. Тому наші есперти вирішили поділитися з вами простим рецептом, з яким впорається будь-який бажаючий.
Для приготування закуски вам знадобляться наступні інгредієнти: помідори (350 г), вода (1 склянка), часник (4 зубчики), селера (3 шт), сіль (0.5 ч. л), оцет (1.5 ст. л), перець чорний (10 горошин).
Крок 1: Для початку потрібно добре промити всі овочі і промокнути їх паперовим рушником.
Крок 2: Тепер слід укласти на дно банки селеру, потім щільно скласти помідори так, щоб вони не лопнули.
Крок 3: Зубчики часнику очистити від лушпиння і просунути в банку між помідорами.
Крок 4: Воду слід довести до кипіння, потім залити нею помідори і накрити кришкою на 10 хвилин, щоб овочі гарненько пропарились.
Крок 5: Злити рідину в каструлю, всипати в неї сіль і довести до кипіння. Потім трохи остудити і налити оцет.
Важливо: Не можна лити оцет в киплячий розсіл, інакше отримаєте занадто рясну піну.
Крок 6: В банку потрібно додати перець, його слід розподілити між помідорами, як раніше зубчики часнику.
Крок 7: Тепер залишилося тільки залити в банку гарячий маринад і закрутити кришкою.
Крок 8: Остудити банку при кімнатній температурі, після чого переставити на зберігання в темне прохолодне місце.
-
Осінь в самому розпалі, а це значить, що прийшов час зайнятися корисними і смачними заготовками на зиму. У цьому матеріалі наші експерти розкажуть вам, як легко і швидко закрити на зиму кабачковий салат.
- Також читайте на TheLime, які страви можна швидко приготувати на вечерю.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.