Лайм

Як закрити помідори на зиму без стерилізації: простий рецепт і поради

Як приготувати корисну закуску

Восени більшість господинь починає замислюватися про різні заготовки на зиму. Але не всі хочуть витрачати на ці приготування купу часу і сил. Тому наші есперти вирішили поділитися з вами простим рецептом, з яким впорається будь-який бажаючий.

Для приготування закуски вам знадобляться наступні інгредієнти: помідори (350 г), вода (1 склянка), часник (4 зубчики), селера (3 шт), сіль (0.5 ч. л), оцет (1.5 ст. л), перець чорний (10 горошин).

Фото: pixabay.com

Крок 1: Для початку потрібно добре промити всі овочі і промокнути їх паперовим рушником.

Крок 2: Тепер слід укласти на дно банки селеру, потім щільно скласти помідори так, щоб вони не лопнули.

Крок 3: Зубчики часнику очистити від лушпиння і просунути в банку між помідорами.

Крок 4: Воду слід довести до кипіння, потім залити нею помідори і накрити кришкою на 10 хвилин, щоб овочі гарненько пропарились.

Крок 5: Злити рідину в каструлю, всипати в неї сіль і довести до кипіння. Потім трохи остудити і налити оцет.

Важливо: Не можна лити оцет в киплячий розсіл, інакше отримаєте занадто рясну піну.

Крок 6: В банку потрібно додати перець, його слід розподілити між помідорами, як раніше зубчики часнику.

Крок 7: Тепер залишилося тільки залити в банку гарячий маринад і закрутити кришкою.

Крок 8: Остудити банку при кімнатній температурі, після чого переставити на зберігання в темне прохолодне місце.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні