Кожна господиня стикається у своєму житті з безліччю рутинних справ, як, наприклад, прибирання, прання і прасування, а також приготування корисної та смачної їжі. theLime вирішив поділитися простими порадами, як правильно варити овочі, щоб отримати з них максимум вітамінів.
1. Найкращими способами вважається варіння на пару і варіння в малій кількості рідини. Для того, щоб полегшити варіння на пару, вам знадобиться пароварка або мультиварка. Якщо ж ви варите овочі в невеликій кількості води, вона повинна покривати їх не більше ніж на 1 см.
2. Щоб краще зберегти вітаміни, овочі закладають для варіння тільки в киплячу воду невеликими порціями.
3. При варінні цільні овочі або крупно нарізані краще зберігають поживні властивості, ніж нарізані на дрібні шматочки.
4. Варити найкраще в емальованому посуді з щільно закритою кришкою.
5. Швидкозаморожені овочі - овочеві суміші, зелений горошок та ін., - закладають, не розморожуючи, прямо в киплячу рідину.
6. Всі овочі рекомендується варити в підсоленій воді. Виняток - зелений горошок (довше вариться) і буряк (втрачає смак).
7. Природно, для кожного овоча існують певні тимчасові рамки при варінні.
Морква вариться 20-25 хвилин, а шматочки моркви - 10-15 хвилин.
Цілу картоплину потрібно варити 20-25 хвилин під кришкою в підсоленій воді, дрібно порізану картоплю в супі - 15 хвилин, картоплю в мундирі в пароварці - 20-25 хвилин в залежності від розміру бульб.
Шматочки гарбуза необхідно варити 20-30 хвилин.
Буряк потрібно готувати близько години, цвітну капусту - 10-15 хвилин, щавель і шпинат - 10 хвилин.
Капусту брокколі слід варити близько 5-7 хвилин і кидати в киплячу підсолену воду. Стільки ж вариться брюссельська капуста.
Нарізану білокачанну капусту потрібно варити 15-25 хвилин в залежності від молодості капусти. Капусту в борщі варити 20 хвилин.
- Раніше ми розповіли про лайфхаки, які спростять ваші будні на кухні.
- Читайте також на theLime, що жінка скучила на карантині та відкрила ресторан для бурундука.
Найцікавіші новини тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.