RU  UA

Lifestyle

Як врятувати пальто від ковтунців: корисні лайфхаки по догляду за одягом

Що потрібно робити, щоб річ прослужила не один сезон

У гардеробі кожної модниці є одна або кілька улюблених речей, які вона може носити, не знімаючи, весь сезон. Це можуть бути зручні джинси, теплий светр або гарне пальто. І якщо за одними речами досить легко доглядати, і на них немає слідів носіння, то на інших можуть з'явитися ненависні ковтунці. theLime вирішив поділитися з вами простими порадами, як їх позбутися у домашніх умовах.

Ворсинки, що звалялися у ковтунці, значно погіршують зовнішній вигляд верхнього одягу, тому потрібно регулярно оглядати виріб і прибирати всі вади. Найчастіше ковтунці утворюються в місцях тертя: на лацканах, рукавах, задній частині, в точках дотику з сумкою або ремінця від клатча.

Відзначимо, що навіть дорогі та брендові речі не застраховані від появи ковтунців. Як же можна врятувати пальто в домашніх умовах?

Перший спосіб - прибрати їх за допомогою скотчу (клейкої стрічки). Цей метод підходить для ковтунців, які тільки почали з'являтися. Вам необхідно приклеїти стрічку до поверхні та різким ривком зняти її - принцип дії нагадує воскову епіляцію.

Фото: pixabay.com

Другий поширений спосіб боротьби з ковтунцями в домашніх умовах - одноразова бритва. Це ідеальний варіант для трикотажу з гладкою фактурою.

Однак слід пам'ятати, що бритва не повинна бути абсолютно новою - так як гостре лезо може зіпсувати виріб, але і не сильно тупою. Зрізати ковтунці необхідно, розтягнувши попередньо матеріал, рухами знизу-вгору. Пам'ятайте, що цей спосіб не підходить для виробів з ангори, кашеміру і мохеру.

Фото: pixabay.com

Ще один спосіб - використовувати наждачний папір (шкурка). З його допомогою можна прибрати дрібні комочки на драповому пальті. Для того, щоб не зіпсувати виріб, спочатку поекспериментуйте на непомітній ділянці тканини. Для цього візьміть наждачний папір і акуратно (без сильного натиску) проведіть по вибраним ділянкам знизу-вгору. Пам'ятайте, що грубозернисту шкурку краще не використовувати.

Деякі господині користуються жорсткою мочалкою для видалення ковтунців. Для цього потрібно взяти нову мочалку і провести по поверхні.

З ковтунцями допоможуть боротися зубна щітка і гребінець. Краще вибрати гребінь з невеликими зубчиками і прочісувати уздовж волокон, щоб позбутися комочків.

Фото: pixabay.com

Також ковтунці можна виривати вручну, однак такий спосіб дуже трудомісткий, і є ризик витягнути нитку або пошкодити поверхню.

А найбільш незручний спосіб боротьби з ковтунцями - це ножиці, так як ризик пошкодити матеріал дуже великий. Якщо ж ви зважилися на це, вам потрібно розчесати ворс пальто, потім розтягнути тканину і акуратно зрізати кожен комочок.

А якщо всі перераховані вище способи ви вже перепробували, рекомендуємо купити спеціальну машинку від ковтунців, яка називається триммер. У той же час якщо виріб дорогий, і ви боїтеся його пошкодити, краще звернутися за допомогою до фахівців.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодиака, которым удастся улучшить финансовое состояние этим летом - это Тельцы, Девы, Скорпионы и Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Как разводить фитоспорин для обработки помидоров и другой рассады перед высадкой в открытую почву - приготовление раствора фитоспорина

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Какие варианты маникюра в нюдовых оттенках присмотреть на выпускной вечер, чтобы дополнить образ и выделяться из серой толпы