Лайм

Як приготувати вдома смачну запіканку без цукру: перевірений рецепт і поради

Для приготування запіканки знадобиться трохи більше години

Запіканка з фруктами та без цукру - справжня мрія для тих, хто любить десерти, але стежить за своїм харчуванням і фігурою. А також дуже хитрий і смачних спосіб умовити дитину їсти сир.

Сьогодні в кулінарній рубриці theLime готуємо ароматну запіканку з грушами за рецептом судді телепроекту "МастерШеф" Тетяни Литвинової (відео рецепта дивіться на сторінці нижче).

Фото: YouTube / Тетяна Литвинова

Для приготування запіканки нам знадобляться наступні інгредієнти: сир (400 г), яйця (3 шт), крохмаль кукурудзяний (0,5 столової ложки), ванільний цукор (1 чайна ложка), курага (100 г), фініки (50 г), цедра лимона (1 шт), груша (5 шт).

Як приготувати запіканку за рецептом:

Очистіть груші та відріжте менші частини, великі частини з корінцем залиште. Вони будуть пектися зверху запіканки.

Візьміть сир, з'єднайте його з яйцями, додайте фініки та курагу. Змішайте та подрібніть блендером до отримання однорідної маси. Додайте крохмаль і також добре перемішайте.

Залишок груш (менші частини, які ви відрізали) наріжте кубиками та змішайте з сумішшю з блендера. Для запаху та вишуканого смаку випічки, додайте цедру половини лимона.

Порада: випікайте сирні вироби при низьких температурах.

Перемістіть суміш до форми (бажано не менше 20 см в діаметрі) та додайте верхівки груш з хвостиком. Добре утрамбуйте, щоб підрівняти запіканку. Перед відправкою до духовки, оберніть запіканку фольгою та зніміть за 15-20 хвилин до кінця випікання. Так груші встигнуть добре пропектися.

Випікайте запіканку при температурі 160 градусів до 60 хвилин. Після цього дайте їй трохи охолонути. Звільніть запіканку від форми та подавайте на стіл.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні