На вихідних хочеться урізноманітнити своє меню незвичними стравами. Якщо ви вже пробували готувати куряче філе з грибами, зробіть ароматні котлети по-київськи. theLime підібрав для вас перевірений рецепт цієї смачної страви.
Інгредієнти: вершкове масло (140 г), куряча грудка (1 кг), петрушка або кріп (20 г), сіль (½ ч. л.), яйця (2 шт.), молоко (100 мл), пшеничне борошно (60 г), панірувальні сухарі (140 г), рослинна олія (300 мл).
Приготування:
Якщо у вас ціла курка, необхідно обробити її так, щоб вийшло філе грудки разом з плечовою кісткою на ніжці. Знімаємо з філе шкіру, кладемо його внутрішньою стороною вгору, надрізаємо від середини вздовж в обидві сторони і акуратно відбиваємо.
Зелень для начинки миєму під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайву вологу. Дрібно нарізаємо.
У мисці змішуємо нарізану зелень, масло і сіль, перемішуємо до однорідного стану. Поділяємо цю суміш на кілька частин (рівних кількості котлет) і прибираємо на 5 хвилин в морозилку.
Потім загортаємо начинку в відбите куряче філе, щільно притискаємо і прибираємо в морозилку ще на 5 хвилин.
У мисці збиваємо яйця з молоком, а на окремі тарілки насипаємо борошно та панірувальні сухарі. Далі необхідно обваляти котлети в борошні, а потім в яєчній суміші. Далі в паніровці, потім знову в суміші та паніровці.
Беремо велику каструлю і розігріваємо в ній рослинну олію. Підсмажуємо котлети у фритюрі приблизно 5 хвилин - до золотистої скоринки. Викладаємо їх у форму для запікання.
Розігріваємо духовку до 180-200°С і ставимо в неї котлети на 10-15 хвилин.
Перед подачею промокаємо паперовими серветками, щоб прибрати надлишки олії.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома смачні ліниві голубці.
- Читайте також на theLime, у чому секрет тіста для піци.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.