Лайм

Як приготувати котлети по-київськи з рідкою начинкою: перевірений рецепт

Ця страва точно стане вашою улюбленою

На вихідних хочеться урізноманітнити своє меню незвичними стравами. Якщо ви вже пробували готувати куряче філе з грибами, зробіть ароматні котлети по-київськи. theLime підібрав для вас перевірений рецепт цієї смачної страви.

Інгредієнти: вершкове масло (140 г), куряча грудка (1 кг), петрушка або кріп (20 г), сіль (½ ч. л.), яйця (2 шт.), молоко (100 мл), пшеничне борошно (60 г), панірувальні сухарі (140 г), рослинна олія (300 мл).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Якщо у вас ціла курка, необхідно обробити її так, щоб вийшло філе грудки разом з плечовою кісткою на ніжці. Знімаємо з філе шкіру, кладемо його внутрішньою стороною вгору, надрізаємо від середини вздовж в обидві сторони і акуратно відбиваємо.

Зелень для начинки миєму під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайву вологу. Дрібно нарізаємо.

У мисці змішуємо нарізану зелень, масло і сіль, перемішуємо до однорідного стану. Поділяємо цю суміш на кілька частин (рівних кількості котлет) і прибираємо на 5 хвилин в морозилку.

Потім загортаємо начинку в відбите куряче філе, щільно притискаємо і прибираємо в морозилку ще на 5 хвилин.

У мисці збиваємо яйця з молоком, а на окремі тарілки насипаємо борошно та панірувальні сухарі. Далі необхідно обваляти котлети в борошні, а потім в яєчній суміші. Далі в паніровці, потім знову в суміші та паніровці.

Беремо велику каструлю і розігріваємо в ній рослинну олію. Підсмажуємо котлети у фритюрі приблизно 5 хвилин - до золотистої скоринки. Викладаємо їх у форму для запікання.

Розігріваємо духовку до 180-200°С і ставимо в неї котлети на 10-15 хвилин.

Перед подачею промокаємо паперовими серветками, щоб прибрати надлишки олії.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні