Лайм

Як приготувати котлети по-київськи з рідкою начинкою: перевірений рецепт

Ця страва точно стане вашою улюбленою

На вихідних хочеться урізноманітнити своє меню незвичними стравами. Якщо ви вже пробували готувати куряче філе з грибами, зробіть ароматні котлети по-київськи. theLime підібрав для вас перевірений рецепт цієї смачної страви.

Інгредієнти: вершкове масло (140 г), куряча грудка (1 кг), петрушка або кріп (20 г), сіль (½ ч. л.), яйця (2 шт.), молоко (100 мл), пшеничне борошно (60 г), панірувальні сухарі (140 г), рослинна олія (300 мл).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Якщо у вас ціла курка, необхідно обробити її так, щоб вийшло філе грудки разом з плечовою кісткою на ніжці. Знімаємо з філе шкіру, кладемо його внутрішньою стороною вгору, надрізаємо від середини вздовж в обидві сторони і акуратно відбиваємо.

Зелень для начинки миєму під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайву вологу. Дрібно нарізаємо.

У мисці змішуємо нарізану зелень, масло і сіль, перемішуємо до однорідного стану. Поділяємо цю суміш на кілька частин (рівних кількості котлет) і прибираємо на 5 хвилин в морозилку.

Потім загортаємо начинку в відбите куряче філе, щільно притискаємо і прибираємо в морозилку ще на 5 хвилин.

У мисці збиваємо яйця з молоком, а на окремі тарілки насипаємо борошно та панірувальні сухарі. Далі необхідно обваляти котлети в борошні, а потім в яєчній суміші. Далі в паніровці, потім знову в суміші та паніровці.

Беремо велику каструлю і розігріваємо в ній рослинну олію. Підсмажуємо котлети у фритюрі приблизно 5 хвилин - до золотистої скоринки. Викладаємо їх у форму для запікання.

Розігріваємо духовку до 180-200°С і ставимо в неї котлети на 10-15 хвилин.

Перед подачею промокаємо паперовими серветками, щоб прибрати надлишки олії.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво