Лайм

Як приготувати пісний борщ і чим він відрізняється від звичайного: рецепт

Ця страва знайома кожному

Під час Великого посту, який розпочався 15 березня, багато віруючих намагаються очиститися не тільки духовно, а й фізично - тобто відмовляються від продуктів тваринного походження. У зв'язку з цим у багатьох господинь відразу починаються питання - що ж приготувати з пісного меню. theLime вирішив поділитися з вами рецептом пісного борщу і розповісти, чим він відрізняється від традиційного.

Борщ - це різновид національного українського супу на основі буряку, який надає йому характерний червоний колір.

Як правило, борщ готується на м'ясному, кістковому, м'ясо-кістковому бульйоні або бульйоні з домашньої птиці. Іноді до борщу також подають сало з часником. Але, як відомо, під час Великого посту забороняється вживання м'яса і всіх продуктів, похідних від нього, тому варять пісний борщ без бульйону. Відповідно, шматочків м'яса або курки в ньому також неповинно бути.

Інгредієнти: буряк (2 шт.), морква (1 шт.), картопля (2 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), капуста білокачанна (0,5 шт.), помідор (2 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), цукор, оцет (за смаком), сіль (1 ст. л.), часник (2 зубчики), зелень.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Картоплю, буряк, моркву промиваємо під проточною водою, чистимо і нарізаємо тонкою соломкою.

Лук миєму, чистимо від лушпиння та дрібно рубаємо.

Білокачанну капусту очищаємо від верхнього листя, промиваємо під проточною водою і тонко шаткуємо.

Часник чистимо і пропускаємо через прес.

Зелень промиваємо під проточною водою, дрібно ріжемо.

Помідори обшпарюємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками.

Беремо каструлю, наливаємо в неї воду, солимо і чекаємо, поки закипить. Потім кидаємо в неї картоплю та капусту.

В цей же час розігріваємо сковороду з рослинною олією, щоб зробити зажарку. Викладаємо на неї цибулю і моркву, обсмажуємо 5 хвилин.

Додаємо половину нарізаного буряка, оцет і цукор. Тушкуємо 10 хвилин.

Іншу буряк заливаємо окропом і 1 ч. л. оцту, відставляємо, щоб вона настоювалась.

Додаємо в каструлю з супом помідор, солимо, перчимо, а через 10-15 хвилин - зажарку.

У самому кінці додаємо буряковий сік, часник і зелень. Доводимо до кипіння, потім знімаємо борщ з вогню, накриваємо кришкою і даємо йому настоятися 10-15 хвилин.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні