Іноді в кінці дня просто немає сил і бажання довго стояти біля плити і готувати багатокомпонентні страви або кілька страв для кожного члена сім'ї. В цьому випадку можна скористатися духовкою або мультиваркою. theLime підібрав для вас прості рецепти страв, на приготування яких вам знадобиться мінімум зусиль.
- Картопля з курячим філе в духовці
Інгредієнти: філе (500 г), картопля (800 г), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), перець солодкий (1 шт.), помідори (2-3 шт.), спеції для курки (0,5 ч. л.), олія оливкова (2-3 ст. л.), сіль.
Приготування:
Куряче філе миємо під проточною водою, нарізаємо крупно, солимо, додаємо спеції за смаком.
Овочі також промиваємо, картоплю чистимо, нарізаємо шматочками, солимо.
Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями, моркву - кружальцями, солодкий перець - соломкою. Помідори ріжемо на половинки або четвертинки.
Викладаємо картоплю у форму для запікання і поливаємо оливковою олією.
По середині на дно форми викладаємо нарізану цибулю і куряче філе.
Далі додаємо солодкий перець, помідори та моркву.
Накриваємо форму фольгою для запікання.
Розігріваємо духовку до 200°C.
Ставимо вечерю запікатися на 35-40 хвилин.
- Макарони по-флотськи в мультиварці
Інгредієнти: фарш яловичий (400 г), макарони (400 г), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), сіль.
Приготування:
Для приготування цієї страви необхідно купити готовий фарш або подрібнити шматочки яловичини в м'ясорубці.
Лук миєму, чистимо, дрібно нарізаємо.
Моркву миємо, чистимо, нарізаємо соломкою.
Наливаємо на дно мультиварки трохи рослинної олії, викладаємо подрібнену цибулю.
Обираємо режим "Жарка" і час - 10 хвилин. Періодично помішуємо цибулю.
Через 4-5 хвилин після початку додаємо моркву, перемішуємо.
Потім висипаємо до овочів фарш, солимо, перчимо, виставляємо режим "Жарка" і час - 15 хвилин. Помішуємо весь час.
Додаємо в мультиварку макарони (поверх фаршу з овочами), солимо їх. Якщо у вас спагетті - поламайте їх навпіл.
Заливаємо їх окропом, так, щоб вода покрила їх повністю.
Обираємо режим "Плов" і час - 15 хвилин.
В кінці перемішуємо і подаємо до столу.
- Фаршировані баклажани
Інгредієнти: баклажани (3 шт.), цибуля (2 шт.), часник (2 зубчики), яйце (1 шт.), сир Фета або Бринза (120 г), волоський горіх (40 г), кунжут (1,5 ст. л.), сир твердий (40-50 г), орегано (1/3 ч. л.), кінза або інша зелень, перець чорний мелений, сіль.
Приготування:
Цибулю і часник миєму, чистимо, дрібно ріжемо.
Кінзу миємо під проточною водою, дрібно нарізаємо.
Твердий сир тремо на терці.
Баклажани миємо під проточною водою. Обов'язково проколюємо виделкою в декількох місцях.
Розігріваємо духовку до 200°C і готуємо їх 25-30 хвилин.
У процесі приготування кілька разів перевертаємо баклажани.
Потім розрізаємо баклажани, витягуємо всю м'якоть, намагаючись не розірвати сильно оболочку. Не викидаємо її!
М'якоть нарізаємо на шматочки.
Розігріваємо сковороду з олією, висипаємо цибулю і часник, обсмажуємо, через 4-5 хвилин додаємо м'якоть баклажана.
Перекладаємо в миску і чекаємо, поки охолоне.
Фету в окремій ємності подрібнюємо за допомогою виделки.
Додаємо сир до остиглих баклажанів.
Волоські горіхи подрібнюємо за допомогою качалки, додаємо в баклажани.
Перемішуємо, додаємо 1 яйце, нарізану кінзу, кунжут, орегано, сіль, чорний перець.
Наповнюємо човники цією сумішшю, посипаємо натертим сиром, викладаємо на деко, змащене маслом.
Запікаємо в духовці при температурі 190°C 20-25 хвилин.
- Раніше ми розповіли про 3 прості рецепти з сиром для смачного сніданку.
- Читайте також на theLime, які страви на вечерю можна приготувати в мультиварці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.