Лайм

Лінива вечеря: 3 прості та смачні рецепти для всієї родини

Спробуйте зробити ці прості страви

Іноді в кінці дня просто немає сил і бажання довго стояти біля плити і готувати багатокомпонентні страви або кілька страв для кожного члена сім'ї. В цьому випадку можна скористатися духовкою або мультиваркою. theLime підібрав для вас прості рецепти страв, на приготування яких вам знадобиться мінімум зусиль.

  • Картопля з курячим філе в духовці

Інгредієнти: філе (500 г), картопля (800 г), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), перець солодкий (1 шт.), помідори (2-3 шт.), спеції для курки (0,5 ч. л.), олія оливкова (2-3 ст. л.), сіль.

Приготування:

Куряче філе миємо під проточною водою, нарізаємо крупно, солимо, додаємо спеції за смаком.

Овочі також промиваємо, картоплю чистимо, нарізаємо шматочками, солимо.

Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями, моркву - кружальцями, солодкий перець - соломкою. Помідори ріжемо на половинки або четвертинки.

Викладаємо картоплю у форму для запікання і поливаємо оливковою олією.

По середині на дно форми викладаємо нарізану цибулю і куряче філе.

Далі додаємо солодкий перець, помідори та моркву.

Накриваємо форму фольгою для запікання.

Розігріваємо духовку до 200°C.

Ставимо вечерю запікатися на 35-40 хвилин.

  • Макарони по-флотськи в мультиварці

Інгредієнти: фарш яловичий (400 г), макарони (400 г), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), сіль.

Приготування:

Для приготування цієї страви необхідно купити готовий фарш або подрібнити шматочки яловичини в м'ясорубці.

Лук миєму, чистимо, дрібно нарізаємо.

Моркву миємо, чистимо, нарізаємо соломкою.

Наливаємо на дно мультиварки трохи рослинної олії, викладаємо подрібнену цибулю.

Обираємо режим "Жарка" і час - 10 хвилин. Періодично помішуємо цибулю.

Через 4-5 хвилин після початку додаємо моркву, перемішуємо.

Потім висипаємо до овочів фарш, солимо, перчимо, виставляємо режим "Жарка" і час - 15 хвилин. Помішуємо весь час.

Додаємо в мультиварку макарони (поверх фаршу з овочами), солимо їх. Якщо у вас спагетті - поламайте їх навпіл.

Заливаємо їх окропом, так, щоб вода покрила їх повністю.

Обираємо режим "Плов" і час - 15 хвилин.

В кінці перемішуємо і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

  • Фаршировані баклажани

Інгредієнти: баклажани (3 шт.), цибуля (2 шт.), часник (2 зубчики), яйце (1 шт.), сир Фета або Бринза (120 г), волоський горіх (40 г), кунжут (1,5 ст. л.), сир твердий (40-50 г), орегано (1/3 ч. л.), кінза або інша зелень, перець чорний мелений, сіль.

Приготування:

Цибулю і часник миєму, чистимо, дрібно ріжемо.

Кінзу миємо під проточною водою, дрібно нарізаємо.

Твердий сир тремо на терці.

Баклажани миємо під проточною водою. Обов'язково проколюємо виделкою в декількох місцях.

Розігріваємо духовку до 200°C і готуємо їх 25-30 хвилин.

У процесі приготування кілька разів перевертаємо баклажани.

Потім розрізаємо баклажани, витягуємо всю м'якоть, намагаючись не розірвати сильно оболочку. Не викидаємо її!

М'якоть нарізаємо на шматочки.

Розігріваємо сковороду з олією, висипаємо цибулю і часник, обсмажуємо, через 4-5 хвилин додаємо м'якоть баклажана.

Перекладаємо в миску і чекаємо, поки охолоне.

Фету в окремій ємності подрібнюємо за допомогою виделки.

Додаємо сир до остиглих баклажанів.

Волоські горіхи подрібнюємо за допомогою качалки, додаємо в баклажани.

Перемішуємо, додаємо 1 яйце, нарізану кінзу, кунжут, орегано, сіль, чорний перець.

Наповнюємо човники цією сумішшю, посипаємо натертим сиром, викладаємо на деко, змащене маслом.

Запікаємо в духовці при температурі 190°C 20-25 хвилин.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні