Кожен з нас хоча б раз у житті купував слабосолену рибу в магазині. Виявляється, засолити її у домашніх умовах так само просто, як приготувати натуральний майонез. Єдине, що на цей процес знадобиться більше часу - риба буде маринуватися у холодильнику близько 2-3 днів. theLime ділиться з вами простим рецептом і слушними порадами.
Інгредієнти: червона риба (1 кг), цукор (1 ст. л.), сіль (2 ст. л.).
Також знадобиться пластиковий контейнер для засолювання.
Приготування:
Купуємо філе свіжої червоної риби - форелі або сьомги - миєму його під проточною водою. Викладаємо на паперові рушники, щоб вони ввібрали зайву рідину.
Знімаємо з неї шкурку і оглядаємо: якщо в рибі залишилися кісточки, видаляємо їх за допомогою спеціального пінцета або вручну.
Порада: Якщо ви хочете заощадити, можна купити цілу рибу і обробити її самостійно. Таким чином ви можете отримати відмінні заготовки для супових наборів і стейків, а філе - засолити.
Потім готуємо дуже простий маринад: на 1 кг риби потрібно взяти 2 повні столові ложки солі та 1 столову ложку цукру.
Викладаємо рибу в пластиковий контейнер, рівномірно посипаємо цукром, а потім сіллю.
Порада: Для засолювання найкраще використовувати велику морську сіль - з нею кінцевий продукт вийде не тільки смачним, але і корисним.
Закриваємо контейнер кришкою і прибираємо в холодильник на 2-3 дні.
Порада: Деякі господині вважають за краще змащувати рибу сумішшю з цукру і солі з усіх боків. А через 12 годин, після того, як риба постояла в холоді, її перевертають, попередньо зливаючи зайву воду.
Через 3 дні дістаємо рибу, з якої можна робити як звичайні бутерброди, так і суші.
Порада: Таку солону рибу можна зберігати в холодильнику не більше 3 днів. Якщо ви засолили занадто великий шматок, заморозьте частину риби в морозильній камері.
- Раніше ми розповіли про 5 оригінальних рецептів з TikTok, які легко можна повторити на вечерю.
- Читайте також на theLime, як зробити вдома солоний пиріг з грибами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.