Лайм

5 оригінальних рецептів з TikTok, які легко повторити вдома на вечерю

Здивуйте рідних смачними стравами

Увечері не завжди вистачає часу, щоб придумати смачну вечерю та втілити її. Але завжди можна скористатися цікавими ідеями, якими діляться блогери в мережі. theLime пропонує вам спробувати повторити прості рецепти страв з TikTok.

Паста Болоньєзе

Інгредієнти: м'ясний фарш (1 шт.), спагетті (1 упаковка), часник (1 шт.), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), спеції за смаком (часникова, сіль, суміш перців, орегано), соус Болоньєзе або томатний, сир твердий.

Щоб приготувати таку вечерю вам знадобиться всього близько півгодини. Для початку готуємо всі овочі - миєму їх і чистимо, потім ріжемо. Обсмажуємо на розігрітій сковороді цибулю і часник, потім додаємо фарш і спеції, слідом - соус Болоньєзе. В окремому сотейнику варимо спагетті до стану Al dente. Коли фарш буде практично готовий, з'єднуємо його зі спагеті та тушкуємо ще кілька хвилин. Перед подачею посипаємо блюдо натертим сиром.














Курка з грибами в соєво-медовому соусі

Інгредієнти: куряче філе (2 шт.), гриби (300 г), болгарський перець (1 шт.), кабачок (1 шт.), соєвий соус (2-3 ст. л.), лимонний сік (1 ст. л.), мед, спеції.

Спочатку готуємо м'ясо - миєму його і ріжемо тонкими скибочками. Потім промиваємо під проточною водою овочі та подрібнюємо їх. Розігріваємо з рослинним маслом сковороду, викладаємо цибулю і обсмажуємо її. Потім додаємо куряче філе, тушкуємо, через деякий час - гриби і спеції. Далі додаємо в сковороду болгарський перець і кабачок, заправляємо соусом на основі меду, лимонного соку і соєвого соусу. Накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності. Також в окремій каструлі можна відварити спагетті та додати до курки з овочами.












Картопляний киш

Інгредієнти: картопля (800г), яйця (4 шт.), помідор (1 шт.), шинка (100 г), рослинна олія (3 ст. л.), сир твердий (150-200 г), вершки 10% (200 мл), панірувальні сухарі (1 ст. л.), сушений часник, зелена цибуля, вершкове масло, сіль, перець.

Попередньо готуємо картоплю: миєму її, чистимо і ріжемо кружальцями. Змішуємо картоплю з рослинною олією, солимо, перчимо, додаємо 50 г натертого сиру. Змащуємо форму вершковим маслом, присипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо основу з картоплі та запікаємо 10 хвилин при температурі 200°С. Нарізаємо овочі, змішуємо їх з вершками і 150 г натертого сиру. Виливаємо все на основу, розрівнюємо і випікаємо при температурі 180°С півгодини.









Курячі гомілки з апельсином

Інгредієнти: курячі гомілки (6-8 шт.), соєвий соус (3 ст. л.), апельсин (1-2 шт.), кориця (0,5 ч. л.), сушений часник (0,5 ч. л.), цукор (1 ст. л.), сіль, рослинна олія, гілочки розмарину.

Гомілки попередньо миєму під водою. Один апельсин нарізаємо прямо зі шкіркою на четвертинки, з другого видавлюємо сік. Робимо маринад: змішуємо соєвий соус, апельсиновий сік, корицю, сушений часник, цукор і сіль. Змащуємо форму для випічки рослинною олією, викладаємо на неї гомілки, між ними - часточки апельсина. Заливаємо все маринадом і додаємо гілочки розмарину. Ставимо в духовку і випікаємо 45 хвилин при температурі 190°С.







Суші сендвічі

Інгредієнти: листи норі, сир Філадельфія (1 упаковка), рис для суші (100 г), крабові палички (1 упаковка), огірок (2 шт.), авокадо (1 шт.), соєвий соус, васабі.

Заздалегідь відварюємо рис як на суші. Крабові палички, авокадо і огірки ріжемо на акуратні смужки. Беремо лист норі і розрізаємо до середини, змащуємо його сиром Філадельфія або іншим крем-сиром на ваш смак. Візуально поділяємо лист на 4 частини і викладаємо на кожну з них різну начинку: варений рис, палички, авокадо, огірок. Формуємо сендвіч, а потім подаємо його з соєвим соусом та васабі.











  • Раніше ми розповіли про 5 улюблених продуктів, які слід перестати їсти на ніч.
  • Читайте також на theLime, як приготувати пісний борщ, і чим він відрізняється від звичайного.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також