Кажуть, морква по-корейськи була свого роду експериментом. Одного разу, не знайшовши капусти для приготування гострого національного блюда кімчі, корейці нібито спробували замінити її морквою. Результат перевершив усі очікування і пікантна закуска доволі швидко стала популярною в різних куточках планети.
Найчастіше любителі корейської моркви купують її на ринках та в супермаркетах, хоча рецепт приготування закуски дуже простий. Більш того, як і у випадку з корейцями, результат перевершить всі очікування - купувати в магазинах більше не захочеться точно.
Отже, для приготування моркви по-корейськи нам знадобляться: морква (1 кг), олія (половина склянки), часник (1 головка), сіль (1 ст. ложка), цукор (2 ст. ложки), оцтова есенція (1 ч. ложка), червоний мелений перець (1 ч. ложка), чорний мелений перець (1 ч. ложка).
Як приготувати корейську моркву:
Помийте і почистіть моркву, наріжте її тонкою соломкою. Натертий або нарізаний овоч зберіть у глибоку посудину, в якій буде зручно її перемішувати зі спеціями.
Посипте моркву сіллю, цукром, червоним і чорним перцем (вказана кількість приправ може відрізнятися в залежності від уподобань). Деякі люблять додати до закуски коріандр або карі.
Додайте оцтову есенцію, ретельно перемішайте все руками та дайте моркві настоятися 10-15 хвилин. В ідеалі вона має пустити сік. Тим часом почистіть часник та пропустіть його через прес. Додайте його до моркви.
Нагрійте на сковороді рослинне масло, вилийте його на моркву та знову ретельно все перемішайте. Наприклад, двома вилками або салатним лопатками.
На цьому етапі морква по-корейськи майже готова до вживання, але її смак буде значно насиченішим, якщо ви покладете закуску до герметичного пакету і дасте їй настоятися в холодильнику 5-6 годин.
- Читайте також на theLime, як приготувати вдома картоплю по-селянськи з часником. Такий вид гарніру чудово поєднується практично з усіма видами салатів і м'ясних страв.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.