Лайм

Готуємо вдома квашену капусту: простий рецепт і секрети хрусткої закуски

Як самостійно зробити корисну страву

Квашена капуста - дуже корисна закуска для всієї родини. У ній міститься безліч вітамінів, мікроелементів і корисних кислот. Тому багато дієтологів рекомендують вживати це блюдо регулярно. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як швидко і просто приготувати квашену капусту своїми руками.

Для цього вам знадобляться наступні інгредієнти: капуста білокачанна (5 кг), морква (1 кг), сіль (100 г).

Фото: images.aif.ru

Крок 1: Для початку потрібно ретельно промити капусту і розрізати на 4 частини.

Крок 2: Потім видалити качан і дрібно нашаткувати листя.

Крок 3: Після цього слід помити, почистити і натерти на крупній тертці моркву.

Крок 4: Покласти 3-4 великих жмені капусти в каструлю, посипати частиною солі і добре перемішати і перетерти до тих пір, поки не з'явиться сік.

Крок 5: Додати невелику кількість тертої моркви, знову перемішати.

Крок 6: Утрамбувати капусту і моркву качалкою, щоб вийшло якомога більше соку, після чого знову додати трохи капусти, солі і моркви. Продовжувати до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти.

Крок 7: Чистими руками притиснути капусту, щоб вона вся покрилася соком.

Крок 8: Покласти зверху тарілку і залишити закуску під гнітом (наприклад, під 3-літрової банкою) на 3 дні. Збоку в каструлю потрібно вертикально поставити качалку, щоб з каструлі виходив газ. Нею ж слід кілька разів на день протикати капусту в різних місцях.

Крок 9: Готову закуску перекласти в чисту банку, залити розсолом, закрити кришкою і зберігати в холодильнику.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні