Квашена капуста - дуже корисна закуска для всієї родини. У ній міститься безліч вітамінів, мікроелементів і корисних кислот. Тому багато дієтологів рекомендують вживати це блюдо регулярно. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як швидко і просто приготувати квашену капусту своїми руками.
Для цього вам знадобляться наступні інгредієнти: капуста білокачанна (5 кг), морква (1 кг), сіль (100 г).
Крок 1: Для початку потрібно ретельно промити капусту і розрізати на 4 частини.
Крок 2: Потім видалити качан і дрібно нашаткувати листя.
Крок 3: Після цього слід помити, почистити і натерти на крупній тертці моркву.
Крок 4: Покласти 3-4 великих жмені капусти в каструлю, посипати частиною солі і добре перемішати і перетерти до тих пір, поки не з'явиться сік.
Крок 5: Додати невелику кількість тертої моркви, знову перемішати.
Крок 6: Утрамбувати капусту і моркву качалкою, щоб вийшло якомога більше соку, після чого знову додати трохи капусти, солі і моркви. Продовжувати до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти.
Крок 7: Чистими руками притиснути капусту, щоб вона вся покрилася соком.
Крок 8: Покласти зверху тарілку і залишити закуску під гнітом (наприклад, під 3-літрової банкою) на 3 дні. Збоку в каструлю потрібно вертикально поставити качалку, щоб з каструлі виходив газ. Нею ж слід кілька разів на день протикати капусту в різних місцях.
Крок 9: Готову закуску перекласти в чисту банку, залити розсолом, закрити кришкою і зберігати в холодильнику.
- Раніше ми опублікували покроковий рецепт і поради приготування хрустких чебуреків з м'ясом і зеленню.
- Дізнайтеся також, як приготувати легкий суп з фрикадельками і зеленню. Публікуємо простий покроковий рецепт на перше.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.