Лайм

Печемо домашнє печиво з вишеньками: рецепт ароматного десерту до чаю

Ці смачні ласощі не залишать вас байдужим

У кожного з нас у дитинстві було улюблене печиво, яке нам готувала мама чи бабуся. Хтось любив пісочне печиво, а хтось - з різними начинками. theLime ділиться з вами простим рецептом, який зможе повторити навіть кулінар-початківець.

Інгредієнти: цукрова пудра (60 г), какао (20 г), борошно (150 г), вершкове масло (90 г), яйце (1 шт.), розпушувач (0,5 ч. л.), сіль (щіпка), заморожена вишня (130 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Беремо холодне вершкове масло і натираємо його на крупній терці. Змішуємо його з цукровою пудрою, яйцем, борошном, розпушувачем, сіллю і какао. Вимішуємо тісто до однорідної маси.

Загортаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник приблизно на 2 години. Можна залишити і на всю ніч, а вранці зробити печиво. Заздалегідь розморожуємо вишню, добре віджимаємо її.

Дістаємо охолоджене тісто і розгортаємо - товщина повинна бути приблизно 5 мм. Вирізаємо за допомогою кулінарного кільця або звичайного келиха кружальця для печива - їх має бути парна кількість. В середину кожного кружка кладемо по 5 вишень, накриваємо другим шматочком тіста, защипуємо краї за допомогою вилки.

Робимо зверху кілька дірок - це для того, щоб виходила зайва волога. Посипаємо печиво цукром.

Заздалегідь розігріваємо духовку. Випікаємо при температурі 180°С 15-20 хвилин. Потім дістаємо печиво і даємо йому охолонути.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба