Навіть найпростіша страва може заграти новими барвами, якщо до неї зробити смачний соус. І якщо ви вже пробували улюблені салати з натуральним майонезом, додайте до страв соус бешамель. theLime ділиться з вами його рецептом, який простіше простого.
Бешамель, або як його ще називають білий соус, є класичним французьким соусом. Він був створений на основі вершкового соусу королівським кухарем Франсуа де Ла Вареном, засновником високої кухні в Версалі, і присвячений Луї де Бешамелю, гофмейстеру при дворі Людовика XIV.
У кулінарії цей соус вважається базовим, він подається до багатьох страв, а також застосовується для приготування суфле і лазаньї.
Інгредієнти: молоко (500 мл), вершкове масло (30 г), борошно (30 г), мускатний горіх (щіпка), сіль, мелений білий перець.
Приготування:
Молоко і вершкове масло краще заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.
Беремо невелику каструлю з товстим дном і розтоплюємо на середньому вогні вершкове масло. Додаємо борошно до розтопленого масла і помішуємо близько 2-3 хвилин дерев'яною ложкою або лопаткою. Потім вливаємо молоко - робити це потрібно акуратно, постійно помішуючи суміш вінчиком, щоб не було грудочок.
Доводимо соус до кипіння - варимо на повільному вогні близько 8-10 хвилин. За цей час він повинен стати густим. Солимо, додаємо мускатний горіх і білий перець, перемішуємо, знімаємо соус з вогню.
Його також можна процідити через дрібне сито.
Подавати соус бешамель можна до страв із птиці (качки, курки), макаронів, кролика, білої риби, овочів (картоплі, баклажанів, кабачків, цвітної капусти, брокколі). Також у цьому соусі можна протушкувати котлети, тефтелі, фаршировані перці та голубці, рибу і морепродукти.
- Раніше ми розповіли про те, як закрити березовий сік.
- Читайте також theLime, як засолити та не зіпсувати червону рибу вдома.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.