Лайм

Як приготувати та не зіпсувати соус бешамель: простий рецепт

З натуральним соусом ваші страви будуть ще кращими

Навіть найпростіша страва може заграти новими барвами, якщо до неї зробити смачний соус. І якщо ви вже пробували улюблені салати з натуральним майонезом, додайте до страв соус бешамель. theLime ділиться з вами його рецептом, який простіше простого.

Бешамель, або як його ще називають білий соус, є класичним французьким соусом. Він був створений на основі вершкового соусу королівським кухарем Франсуа де Ла Вареном, засновником високої кухні в Версалі, і присвячений Луї де Бешамелю, гофмейстеру при дворі Людовика XIV.

У кулінарії цей соус вважається базовим, він подається до багатьох страв, а також застосовується для приготування суфле і лазаньї.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: молоко (500 мл), вершкове масло (30 г), борошно (30 г), мускатний горіх (щіпка), сіль, мелений білий перець.

Приготування:

Молоко і вершкове масло краще заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.

Беремо невелику каструлю з товстим дном і розтоплюємо на середньому вогні вершкове масло. Додаємо борошно до розтопленого масла і помішуємо близько 2-3 хвилин дерев'яною ложкою або лопаткою. Потім вливаємо молоко - робити це потрібно акуратно, постійно помішуючи суміш вінчиком, щоб не було грудочок.

Доводимо соус до кипіння - варимо на повільному вогні близько 8-10 хвилин. За цей час він повинен стати густим. Солимо, додаємо мускатний горіх і білий перець, перемішуємо, знімаємо соус з вогню.

Його також можна процідити через дрібне сито.

Подавати соус бешамель можна до страв із птиці (качки, курки), макаронів, кролика, білої риби, овочів (картоплі, баклажанів, кабачків, цвітної капусти, брокколі). Також у цьому соусі можна протушкувати котлети, тефтелі, фаршировані перці та голубці, рибу і морепродукти.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також