Якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити своє меню крім грибних котлет, спробуйте зробити гречаники. Це страва української та білоруської кухні, яка готується з м'ясного фаршу з додаванням вареної гречки. theLime ділиться з вами докладним рецептом її приготування.
Інгредієнти: крупа гречана (1 склянка), вода (200 мл), фарш м'ясний (500 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), яйця (3 шт.), борошно пшеничне (5 ст. л.), олію соняшникову ( 150 мл), сіль, перець.
Приготування:
Для початку перебираємо гречку, щоб очистити її від лушпиння і сміття. Беремо каструлю і підігріваємо в ній воду, додаємо одну ложку солі. Висипаємо крупу в киплячу воду і варимо приблизно 15 хвилин.
Чекаємо, поки гречана каша охолоне, потім перебиваємо її в блендері. Лук миєму під проточною водою, очищаємо від лушпиння і ріжемо досить крупно.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо цибулю до золотистої скоринки. Далі приступаємо до приготування фаршу - можна взяти готовий або пропустити м'ясо через м'ясорубку. Найкраще взяти свинину.
Також через м'ясорубку пропускаємо обсмажену цибулю. Змішуємо фарш із цибулею, додаємо яйце, солимо і перчимо, вимішуємо руками. Додаємо до фаршу подрібнену в блендері гречку, перемішуємо, потім формуємо котлети.
Кожен гречаник обвалюємо в невеликій кількості борошна. В окремій ємності збиваємо два яйця і занурюємо в нього котлети.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї гречаники і смажимо на маленькому вогні до золотистої скоринки. Коли вони підрум'яняться з одного боку, перевертаємо на іншу.
Знімаємо з вогню і подаємо зі сметаною і картопляним пюре.
- Раніше ми розповіли про 5 оригінальних рецептів із Instagram.
- Читайте також theLime, як приготувати швидку піцу на сковороді.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.