Лайм

Як приготувати гречаники з фаршем: простий рецепт української кухні

Спробуйте зробити їх на обід

Якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити своє меню крім грибних котлет, спробуйте зробити гречаники. Це страва української та білоруської кухні, яка готується з м'ясного фаршу з додаванням вареної гречки. theLime ділиться з вами докладним рецептом її приготування.

Інгредієнти: крупа гречана (1 склянка), вода (200 мл), фарш м'ясний (500 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), яйця (3 шт.), борошно пшеничне (5 ст. л.), олію соняшникову ( 150 мл), сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для початку перебираємо гречку, щоб очистити її від лушпиння і сміття. Беремо каструлю і підігріваємо в ній воду, додаємо одну ложку солі. Висипаємо крупу в киплячу воду і варимо приблизно 15 хвилин.

Чекаємо, поки гречана каша охолоне, потім перебиваємо її в блендері. Лук миєму під проточною водою, очищаємо від лушпиння і ріжемо досить крупно.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо цибулю до золотистої скоринки. Далі приступаємо до приготування фаршу - можна взяти готовий або пропустити м'ясо через м'ясорубку. Найкраще взяти свинину.

Також через м'ясорубку пропускаємо обсмажену цибулю. Змішуємо фарш із цибулею, додаємо яйце, солимо і перчимо, вимішуємо руками. Додаємо до фаршу подрібнену в блендері гречку, перемішуємо, потім формуємо котлети.

Кожен гречаник обвалюємо в невеликій кількості борошна. В окремій ємності збиваємо два яйця і занурюємо в нього котлети.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї гречаники і смажимо на маленькому вогні до золотистої скоринки. Коли вони підрум'яняться з одного боку, перевертаємо на іншу.

Знімаємо з вогню і подаємо зі сметаною і картопляним пюре.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні