5 квітня у всьому світі святкують Міжнародний день супу. Суп - це важлива складова частина їжі людини, яка служить джерелом енергії та матеріалом для побудови органів і тканин тіла. І якщо ви вже пробували робити пісний томатний суп, пропонуємо вам також урізноманітнити свій раціон іншими легкими супами. TheLime ділиться з вами простими рецептами, на приготування яких у вас піде не більше 15 хвилин.
Зазначимо, що слово "суп" походить від французького "soupe", а воно в свою чергу від латинського "suppa", що в перекладі - хліб, розмочений у відварі або бульйоні. На сьогоднішній день існує величезна кількість видів супів і способів його приготування.
- Кукурудзяний крем-суп
Інгредієнти: консервована кукурудза (2 баночки), часник (3 зубчики), перець чилі (1 шт.), оливкова олія (2-3 ст. л.), овочевий бульйон (700 мл), вершки 20% (100 мл), каррі ( 0,5 ч. л.), лимонний сік (2 ст. л.), сіль, зелень.
Приготування:
Нам знадобиться заздалегідь відварений овочевий бульйон.
Часник чистимо від лушпиння, дрібно ріжемо або пропускаємо через прес. Чилі чистимо від насіння і дрібно рубаємо. Зелень миємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Потім нарізаємо.
Розігріваємо в каструлі з товстим дном оливкову олію, злегка обсмажуємо чилі з часником. Відкриваємо банку з кукурудзою, зливаємо воду. Висипаємо кукурудзу в каструлю до чилі та часнику. Тушкуємо декілька хвилин, а потім заливаємо гарячим бульйоном з овочів.
Додаємо каррі та лимонний сік, солимо і варимо ще 5 хвилин. Потім беремо блендер і збиваємо суп до консистенції густого пюре. Додаємо до нього вершки, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Розливаємо по тарілках, прикрашаємо зернятками кукурудзи і дрібно нарізаною зеленню. Якщо у вас є соус песто - додайте пару крапель у кукурудзяний крем-суп, щоб урізноманітнити його смак.
- Овочевий суп з вермішеллю
Інгредієнти: м'ясний бульйон (1 л), овочева заморожена суміш (400 г), вермішель (3-4 ст. л.), сіль, перець.
Приготування:
Заздалегідь відварюємо м'ясний бульйон.
Бульйон виливаємо у велику каструлю, додаємо 1 л води, доводимо до кипіння, солимо і перчимо.
Потім додаємо в нього заморожені овочі на ваш смак. Це може бути як овочева суміш із магазину, так і овочі, які ви заздалегідь заготовили і поклали в морозилку.
Варимо овочі близько 5-7 хвилин. Потім додаємо вермішель і варимо ще 5-10 хвилин - залежно від сорту і величини макаронів.
- Крем-суп з брокколі
Інгредієнти: капуста брокколі (500 г), вершки 20% (200 мл), курячий бульйон (300 мл), цибуля (1 шт.), мускатний горіх (щіпка), часник, вершкове масло (30 г), сіль.
Приготування:
Заздалегідь потрібно зварити м'ясний бульйон.
Брокколі розрізаємо на суцвіття, миємо під проточною водою. Стебла брокколі рубаємо дрібно. Цибулю і часник миємо, чистимо, дрібно ріжемо.
Беремо каструлю і розігріваємо там вершкове масло. Висипаємо туди цибулю і тушкуємо на сильному вогні, потім додаємо стебла брокколі, обсмажуємо 2-3 хвилини.
Потім викладаємо суцвіття, часник і заливаємо бульйоном. Додаємо мускатний горіх і доводимо до кипіння.
Варимо близько 5 хвилин. Перебиваємо блендером, додаємо вершки, солимо, доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Даємо супу настоятися хвилин 5, а потім розливаємо по тарілкам і подаємо з грінками.
- Раніше ми розповіли, як приготувати пісний борщ і чим він відрізняється від звичайного.
- Читайте також на theLime, як зробити просту вечерю в мультиварці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.